Specifičnost radionica „Kulturne putovnice“ jest u tome što se svaka radionica održavala na drugoj lokaciji (kulturnoj ustanovi ili drugoj kulturno-povijesnoj lokaciji u gradu), poštujući princip rada učenja na licu mjesta.

Održavanje radionice na licu mjesta poticalo je povezivanje učenika s određenim mjestom i pomagalo u uspostavljanju odnosa i razumijevanju vlastite okoline, čime se stvorila podloga za preuzimanje aktivnih uloga učenika u vlastitim zajednicama i poticanje njihovog budućeg sudjelovanja u stvaranju i korištenju kulturnih sadržaja.

Radionice istraživanja grada i kulturnih ustanova Rijeke

Od 5.10.2021. do 7.6.2021., u sklopu projekta Kulturna putovnica, održano je osam radionica.
Šest radionica se održalo u kulturnim ustanovama, Prirodoslovnom muzeju Rijeka, Muzeju moderne i suvremene umjetnosti Rijeka, Muzeju grada Rijeke, Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja, Dječjem odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka i Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca, jedna radionica održala se kroz šetnju centrom Rijeke, dok je jedna održana online i obradila je temu kompleksa Benčić – od njegove povijesne uloge, ekonomske i kulturno-društvene važnosti za život grada Rijeke.

Foto: Kulturna putovnica