Grad Rijeka svake godine donosi Akcijski plan za mlade, u okviru kojeg se nominiraju aktivnosti u nekoliko poglavlja, ciljeva i mjera, a među njima je i promocija (samo)zapošljavanja mladih osoba s invaliditetom.

I Barbara Vardić je jedna od njih. Završila je fakultet i magistrirala edukaciju engleskog jezika i književnosti i pedagogiju, ali je zbog arhitektonskih barijera ili nemogućnosti da kolicima pristupi prostoru u kojem bi trebala raditi, odustala od potrage za poslom na klasični način. Međutim, to ovu mladu Riječanku nije spriječilo da radi. Prošle je godine otvorila svoj obrt „Learn & Joy” preko kojeg svoje klijente uči engleskom jeziku i održava radionice iz edukacije osobnog razvoja.

Barbara Vardić

Iako voli rad u grupama i interakciju uživo, kao i mnogima, pandemija joj je poremetila planove pa je svoje poslovanje prebacila na rad od kuće. Bez obzira na to, diže se u 5 ili 6 ujutro, obavlja sve potrebne pripreme za dan koje uključuju meditaciju, fizikalnu terapiju i onda je u 9 spremna početi raditi u svom obrtu.

Uz radionice, ima i svoj YouTube kanal na kojem objavljuje motivacijske videe u trajanju od desetak minuta u kojima potiče sve koje gledaju da budu bolji prema sebi.

Barbaru smo posjetili u njenom domu, ujedno i radnom mjestu te s njom razgovarali o „Learn & Joy” podukama, traženju poticaja, njenim interesima i o tome što bi poručila onima koji imaju drukčije sposobnosti, baš poput nje.