Vaterpolo

Hrvatski vaterpolisti ostvarili su treću pobjedu u skupini B, ali nemaju nikakvu garanciju da će se plasirati u četvrtzavršnicu, jer to ovisi o ishodima utakmica Srbija – Crna Gora i Njemačka – Rumunjska koje se igraju kasnije.

Naši igrači slabo su započeli susret i dozvolili Španjolcima da povedu 3-0. Obrat se dogodio u drugoj četvrtini koju su naši uvjerljivo dobili sa 5-1 i u kojoj je Muslim postigao svoj prvi gol na ovom prvenstvu, a Joković realizirao prvu kontru hrvatske reprezentacije.

Odabranici Ratka Rudića dobro su odigrali i treću četvrtinu, a kada su poveli sa 11-6 četiri minute prije kraja činilo se da će susret mirno privesti kraju. Tada dolazi još jedna od mnogih “crnih rupa” na ovom prvenstvu i Španjolci su minutu prije kraja smanjili na 11-10.

Burić je isključen 26 sekundi prije kraja i Španjolci su u posljednjem napadu imali prigodu za izjednačenje, ali je udarac Moline iz velike blizine obranio naš vratar i najbolji igrač na ovom prvenstvu Josip Pavić kojemu je to bila 15. obrana. S time je dao tračak nade svojim suigračima da se u slučaju pobjede Srbije ili Rumunjske ipak nađu u prigodi braniti naslov osvojen prije dvije godine u Zagrebu.

Hrvatska – Španjolska 11-10


HRVATSKA: Pavić, Burić,
Bošković, Dobud 2, Joković 1, Muslim 2, Karać, Bušlje, Sukno 2 (1),
Barač 2, Paškvalin, Obradović 2, Buljubašić.

ŠPANJOLSKA: Aquilar,
M. Garcia, Mallarach 1, Sziranyi, Molina 3 (2), Minguell, Gallego,
Espanol, Valles 1, Perrone 2, Perez 3, X. Garcia, Lopez.

PETERCI: Hrvatska 1/1, Španjolska 2/2.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 6/10, Španjolska 1/7.