Vaterpolo

Hrvatskoj je za osvajanje prvog mjesta u skupini trebala bilo kakava pobjeda, jer su u ranijoj utakmici Rumunjska i Crna Gora odigrale neodlučeno 9:9.

Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Sandro Sukno sa tri, te Petar Muslim sa dva postignuta gola, dok je vratar Josip Pavić sakupio 12 obrana.

Hrvatska će u polufinalu u četvrtak igrati protiv pobjednika susreta Srbija – Crna Gora koji je na rasporedu u utorak.

Susret je odigran na bazenu Mladosti pred 4.700 gledatelja, a sudili su Tulga (Turska) i Levin (Izrael)

HRVATSKA: Pavić, Burić, Bošković 1, Dobud 1, Joković 1, Muslim 2, Karač, Bušlje, Sukno 3, Barač, Hinić, Obradović, Buljubašić.

ITALIJA: Tempesti, Luongo 1, Gitto, Figlioli, Bertoli, Felugo 2, Giacoppo, Gallo 1, Presciutti 1, Fiorentini, Aicardi, Deserti, Pastorino

PETERCI: Hrvatska – 0, Italija – 0/1

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 8/5, Italija 7/1

Premda je prvenstvo otvorila porazom Hrvatska je ostvarila prvi cilj na europskom prvenstvu koje se održava u Zagreb – osvojila je prvo mjesto u skupini i direktno ušla u polufinale. Hrvatski vaterpolisti su tako dobili tri dana odmora jer će iduću utakmicu igrati u četvrtak.

U susretu koji je odlučivao o pobjedniku skupine odabranici izbornika Ratka Rudića pružili su možda i najbolju utakmicu na prvenstvu. Italija se držala do poluvremena, a potom je potpuno nestala. U trećoj i četvrtini talijanski vaterpolisti su zabili samo jedan gol. Možda i ključni trenuci ove utakmice bili su sredinom treće dionice kada je hrvatska vrta pri vodstvu 7:5 obranila napad s igračem manje, potom je Pavić obranio peterac Figlioliju, a zatim je Muslim povećao na tri gola više i prelomio utakmicu.

Hrvatsku sada očekuje odmor, a u polufinalu će igrati protiv pobjendika susreta Srbija – Crna Gora.

Kalendar događanja