Poštovani i dragi studenti,

početak nove akademske godine nekima donosi nastavak fakultetskog obrazovanja, dok je brucošima, ovo početak jednog novog, dinamičnog i zanimljivog razdoblja u životu koje će  zasigurno dugo pamtiti i rado ga se prisjećati, kao što se i ja prisjećam svojih studentskih dana. Zato brucošima još jednom čestitke na upisanom fakultetu i novom životnom izazovu u koji kreću.

U ovom ćete periodu sklapati prijateljstva koja će trajati još dugo godina nakon završetka Vašega studija, ali i stvarati mogućnosti za vlastiti osobni i profesionalni razvoj. Sve to, i još puno toga očekuje Vas od današnjeg dana, kada se, nakon gotovo dvije godine, vraćate u dvorane i predavaonice i nastavljate svoje akademsko obrazovanje ili ga pak, tek započinjete.

Studiji koje se odabrali, svojim programima i aktivnostima kontinuirano dokazuju kako kvaliteta obrazovanja počiva u dobro organiziranom sustavu, kvalitetnim i stručnim kadrovima, te svakako, interaktivnim, suvremenim načinima prenošenja znanja i informacija. Sve ovo, kao i broj studenata, koji u Rijeci iz godine u godinu raste, dokazuju kako je Vaš izbor bio i više nego ispravan. Siguran sam da ćete, kao studenti, na riječkim fakultetima, pronaći sve što Vam treba kako biste najbolje ostvarili svoje potencijale, želje i ambicije, kojih, siguran sam ne nedostaje.

Nadam se da ćete uz izvrsne uvjete studiranja, uživati i u svim onim sadržajima koje Rijeka nudi mladima –  od sportskih aktivnosti do kulture i zabave.

Stoga Vam na početku ove akademske godine, prvenstveno želim da budete – studenti. U pravom smislu te riječi. Nadam se da ćete ovu akademsku godinu, kao i svaku sljedeću, započeti ali i završiti, u live verziji, bez hibridnih, remote i online načina predavanja i polaganja ispita. Ovo je razdoblje u Vašim životima, uistinu previše vrijedno da bi se živjelo online.

Grad Rijeka i dalje će Vas kontinuirano nastaviti podupirati tijekom Vašeg obrazovanja, a ja ću, zajedno sa svojim timom, raditi na daljnjem poboljšanju uvjeta za mlade ljude u našem gradu, kako bismo za Vas stvorili što više poslovnih prilika i mogućnosti za nastavak Vašeg profesionalnog razvoja, upravo ovdje, u Rijeci.

I zato svim studentima želim sretnu, uspješnu i zabavnu akademsku godinu.

Marko Filipović

Kalendar događanja

Film
 • 28.11.
 • (20:00)

Premijera filma “Stric”, jednog od najoriginalnijih domaćih filmova

Nakon što je prikazan na brojnim festivalima diljem svijeta, prvijenac autorskog dvojca Andrije Mardešića i Davida Kapca "Stric" premijerno stiže u Art-kino...

Detaljnije

Izložba
 • 28.11. – 15.12.
 • (19:00)

“Posve prirodno” Sanje Ipšić Randić i Melite Sorole Staničić u Galeriji Kortil

Izložba radova dvije riječke autorice rezultat je Nagrade galerije Kortil na 75. godišnjoj izložbi članova HDLU-a Rijeka...

Detaljnije

Književni susret
 • 29.11.
 • (18:00)

Knjiga na nezgodnim mjestima: Boris Jokić u poznatom brodogradilišnom prenoćištu

Poznati hrvatski znanstvenik i društveni djelatnik Boris Jokić gost je u programu Gradske knjižnice Rijeka ...

Detaljnije

Promocija
 • 30.11.
 • (18:30)

Predstavljanje knjige “Kvarnerski otoci pješice i biciklom” Lare Černicki i Staše Forenbahera

Lara Černicki i Staša Forenbaher predstavljaju svoju novu knjigu namijenjenu hodačima i biciklistima rekreativcima...

Detaljnije

Predstava
 • 01.12. – 03.12.
 • (18:00)

“Čarobnjak iz Oza” u GKL-u Rijeka

Predstava za djecu „Čarobnjak iz Oza“, redateljice Biserke Kolevske, izvodi se u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka...

Detaljnije

Izložba
 • 01.12. – 07.12.
 • (12:00)

Izložba fotografija osoba s invaliditetom “Želim raditi!”

Izložba Društva za istraživanje i potporu u sklopu kampanje senzibiliziranja poslodavaca i drugih dionika na mogućnost rada i zapošljavanja osoba s invaliditetom...

Detaljnije