I na ovogodišnjoj, 24. dječjoj povorci sudjeluju mališani dječjih vrtića, kao i učenici osnovnih škola uz njihove odgojitelje/ice i učitelje/ice iz Rijeke i okolice, ali i grupe iz Čazme, Gline, Gospića, Ogulina, Pule, Senja i Zagreba te slovenskog Preserja.

Predstavnike grupa koje sudjeluju na Riječkom karnevalu primili su gradonačelnik Obersnel, meštar Toni s kraljicom karnevala Dorom Pilepić.

Maškare su na pozornici predstavile svoje maske te darivale svoje domaćine vlastitim rukotvorinama, a gradonačelnik je maškaranim grupama poklonio zastavu Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture te memory igraće karte s istim motivima. U sklopu jutarnjeg programa publiku na Korzu zabavljali su zborovi Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice, a svoje vještine predstavile su i Prve riječke mažoretkinje.

24. Dječja karnevalska povorka s Gata Karoline Riječke krenut će u 13 sati, a prijenos događanja s Korza možete pratiti na Kanalu Ri ili preko livestreama na Youtube kanalu Riječkog karnevala.