Gradina No Limit manifestacija je na kojoj, u suradnji s Društvom likovnih umjetnika Rijeka, sudjeluju umjetnici koji kroz više dana unutar zidina Trsatskog kaštela izrađuju umjetnička djela prigodne tematike. Začetnik i pokretač manifestacije je ravnatelj Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci i predsjednik je HDLU-a Rijeka Damir Šegota.

Gradina No Limit ove je godine okupila umjetnice Carry Lee Hent, Andreu Staničić i Marijanu Vargić Petričušić. Njihovi radovi su autentični i nose znakove njihove osobnosti ali i sličnosti koje ih ujedinjuju te odražavaju impresiju mjesta nastanka i specifičnosti trenutka.

Slikarski radovi Marijane Vargić Petričušić u akrilu kolorističke su kompozicije smjelih i vedrih tonova. Unutar njih utkan je crtež te između raznobojnih ploha proviruju oči, oči promatrača koje nas dozivaju vraćajući emocije upijene u strukturu platna. Umjetnica kao da lovi energiju mjesta, gdje stvara i bilježi neprimjetno strujanje zraka, mirise vegetacije i promjenjivo svjetlo dana.

Carry Lee Hent izrađuje umjetničke slike i svoje slikarske zapise povezuje stvarajući konceptualni niz utisaka. To su intimni krajolici, suptilni i fluidni, puni vodenih tragova i promjenjivog pigmenta, oni nastaju na tragu slikarstva orijenta.

Marijana Vargić Petričušić, Andrea Staničić i Carry Lee Hent / Foto: Dražen Suvić; Ljeto na Gradini press

Marijana Vargić Petričušić, Andrea Staničić i Carry Lee Hent / Foto: Dražen Suvić

Cijanotipije Andreje Staničić podloga su njenim razmišljanjima, osmišljene da poput dnevnika oblikuju misli i prenose intimne fotografske bilješke na papir. Modrine i bijele sjene osnova su daljnjeg rada jer umjetnica na njih intervenira bojom, slikajući stvara sklad i ravnotežu kolorističkog suglasja. To su teme iz susjedstva, ali i izmaštani svjetovi puni zračnosti i snova.

Izložba će ostati otvorena do kraja kolovoza, a ulaz za posjetitelje je slobodan.

(Foto: Dražen Suvić; Ljeto na Gradini press)