„Neboderi: Grad među oblacima“ projekt je riječke Sekcije nastao 2017. na Rastočinama, a ove se  godine širi na krovove stambenih tornjeva Kozale. Neboderi su snažan dio riječke urbanosti, oni su gradske ikone o kojima se malo zna. Neizbježni su, a često zanemareni. Projektu je cilj doprinijeti kvalitetnijem životu u neboderima uz upoznavanje javnosti s temom gradnje ovih stambenih kolektiva i problematikom koju nose. Pritom kroz projekt pokušava se odgovoriti na pitanja poput: Zašto su neboderi nastali? Kako se danas u njima stanuje? Na koje načine možemo podići kvalitetu života u neboderima?

Grad među oblacima - Kozala (2)

„Neboderi: Grad među oblacima“ projekt je riječke Sekcije nastao 2017. na Rastočinama, a ove se  godine širi na krovove stambenih tornjeva Kozale

Cilj događanja bio je upoznati zainteresirane sa projektom „Neboderi: Grad među oblacima“, podijeliti dosad prikupljena znanja i prezentirati moguće scenarije korištenja krovova jer, primjerice, krovovi  nebodera mogu postati vrtovi za začinsko bilje, prostori za rođendanska slavlja ili pak mjesta za književne večeri i druge kulturne sadržaje. Novoformirani prostori ponajprije su namijenjeni novom obliku suživota svih stanara nebodera, ali se u posebnim terminima mogu otvarati i za zainteresiranu javnost kako bi građanima i građankama Rijeke omogućili posve nov pogled na njihov grad – pogled na grad među oblacima.

Program se provodi u suradnji Sekcije Društva arhitekata Rijeka i DeltaLaba (Centra za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam Sveučilišta u Rijeci), kao dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, u sklopu programskog pravca Slatko i slano (Sweet & Salt).

Kalendar događanja