U sklopu projekta Grad po mjeRi mladih Udruzi za zaštitu životinja Kitten safe house koja brine o napuštenim mačkama predana je donacija odnosno hrana za životinje o kojima brinu.

U posjetu Kitten safe houseu s predstavnicima Grada Rijeke, predsjednikom Savjeta mladih Grada Rijeke Lukom Čankovićem te predstavnicima Udruge Delta i Centra za tehničku kulturu, došao je i gradski mačak Miško kojeg je Grad Rijeka udomio upravo iz ovog skloništa.

Donacija Kitten Safe HouseU Kitten safe houseu tijekom prosinca se odvija i adventsko druženje pa se tako pozivaju svi koji to žele da posjete udrugu, a oni koji to mogu i da udome životinju.

Miško je inače i ambasador projekta Grad po mjeri mladih koji se provodi s ciljem povećanja sudjelovanja mladih u životu lokalne zajednice kroz jačanje dijaloga mladih i donositelja odluka na razini Grada Rijeke u provedbi Programa za mlade Grada Rijeke 2023.-2030.

U sklopu projekta u idućoj godini planirane su sljedeće aktivnosti:

 • Kreiraj! – kako iz 2023. u 2024?
  Mladima će se predstaviti rezultati postignuti u 2023. godini koje će oni evaluirati, a potom će definirati ključni izazovi za 2024. godinu koji će se uključiti u novi operativni plan.
 • Sudjeluj aktivno – vijeća učenika
  Cilj ove aktivnosti je cilj osnaživanje vijeća učenika riječkih srednjih škola.
 • Postani kulturan_na! – napiši projekt, riješi problem
  Kroz 5 dana radionica mladi će razviti vještine planiranja i pisanja projekata.
 • Europski tjedan mladih u gostima
  Riječ je o upoznavanju mladih s organizacijama mladih i za mlade, politikama EU, načinima funkcioniranja EU parlamenta i predstojećim parlamentarnim izborima kako bi se povećala njihova izlaznost na izbore.
 • Hackathon Rijeka 2030
  Tema će pratiti europsku tematsku godinu, a mladi će kroz metodu hackathona razvijati rješenja koja će Rijeku uvesti u 2030.
 • Je li Rijeka grad po mjeri mladih?
  Riječ je o završnom događanju projekta na kojem će evaluirati dvogodišnja provedba Programa za mlade i planirati operativni plan za 2025. godinu.

Projekt “Grad po mjeRi mladih” provodi Grad Rijeka u partnerstvu s Udrugom “Delta” i Centrom tehničke kulture Rijeka, a financiran je sredstvima Europske unije kroz Erasmus+ program.

Svrha projekta Grad po mjeri mladih je sljedeća:

 • senzibilizirati djelatnike gradske uprave za dijalog s mladima;
 • povećati znanje mladih o procesima donošenja odluka;
 • osnažiti članove Savjeta mladih Grada Rijeke za zagovaranje kvalitetnih politika za mlade;
 • okupiti zajednicu praktičara rada s mladima na području Grada Rijeke u provedbi aktivnosti Programa za mlade Grada Rijeke 2023.-2030.

Glavni ishodi koji se za mlade u Rijeci ovim projektom planiraju provesti su uključiti ih kreiranje Institucionalnih operativnih planova Programa za mlade Grada Rijeke u tematskim područjima “Obrazovanje i (samo)zapošljavanje”, “Dobrobit i osamostaljivanje mladih” i “Poticanje, osnaživanje i dijalog s mladima” koje će sami i provoditi i omogućiti im stjecanje konkretnih znanja i vještina koje će im pomoći u daljnjem radu.

Glavni ishodi koji se za članove Savjeta mladih Grada Rijeke ovim projektom planiraju postići su osnažiti ih za aktivno sudjelovanje u donošenju odluka za zagovaranje kvalitetnih politika za mlade u sklopu novog Programa za mlade Grada Rijeke, kao i ostvariti preduvjete za kvalitetan dijalog mladih i donositelja odluka s kojima surađuju u sklopu svog djelokruga rada, a sve kako bi što bolje reprezentirali mlade u Gradu Rijeci i prenosili njihove potrebe nadležnim tijelima.

Glavni ishodi koji se za članove vijeća učenika ovim projektom planiraju postići su uključiti ih u procese donošenja odluka koristeći inovativne digitalne alate za sudjelovanje Grada Rijeke „Proračun(ajme)!“ i uspostaviti dijalog srednjoškolaca, članova Savjeta mladih i donositelja odluka u tematskim područjima Programa za mlade. Glavni ishodi koji se za donositelje odluka Grada Rijeke ovim projektom planiraju postići su senzibilizirati ih za smisleni dijalog s mladima u provedbi operativnih planova Programa za mlade Grada Rijeke 2023.-2030.

Kalendar događanja

Izložba
 • 09.04. – 27.04.
 • (19:00)

Izložba “Budi susjed!” i Urbani separe u Galeriji Kortil

Izložba pokazuje što se dogodi Rijeci kada se spoji deset tisuća susjeda, posjetitelja, stručnjaka, volontera, institucija, partnera, turista i mjesnih odbora...

Detaljnije

Radionica
 • 20.04.
 • (12:00)

Geštalt psihološka radionica

Geštalt psihološka radionica o gaslightingu na kojoj će psihologinja Mia Rukavina nastojati stvoriti prostor za holistički pristup temi s fokusom na osnaživanje žena...

Detaljnije

Izložba
 • 19.04. – 20.04.
 • (12:00)

Izložba na Sajmu 3N: Napusti normalne naprave

Zagrebačka Radiona te slovenski kolektivi Cirkulacija2 i BridA sudjeluju u izlagačkom dijelu Sajma 3N: Napusti normalne naprave u dvorani Filodrammatice...

Detaljnije

Druženje
 • 23.04.
 • (18:30)

Upoznaj umjetnika u MMSU-u: Vlad Nancă

Rumunjski umjetnik Vlad Nancă, koji je trenutno u Rijeci na umjetničkoj rezidenciji Kamov, predstavit će nam svoju dvadesetogodišnju karijeru...

Detaljnije

Predavanje
 • 25.04.
 • (13:00)

Predavanje „EU projekti – moj izbor za karijeru!“ na Filozofskom fakultetu

Predavanje će održati Srđan Kerčević iz Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije....

Detaljnije

Književni susret
 • 26.04.
 • (18:00)

Impulse festival: Promocija “Antologije hrvatske i srpske slem poezije” u GKR-u

Jedinstveni kulturni poduhvat koji na jednom mjestu okuplja 64 pjesnika i pjesnikinje iz dviju susjednih država koji na 368 stranica predstavljaju svoju poeziju ...

Detaljnije