VMB lab najstariji je program i baza rada Vijeća mladih Benčić. Namijenjen je djeci od 8 do 13 godina. Ovaj program omogućuje priliku za upoznavanje djece s različitim oblicima umjetnosti, uključivanje u rad kulturnih institucija, ali i podizanje svijesti djece o povijesti njihovoga grada, jačanje njihovoga osjećaja pripadnosti, brige za prošlost te pružanje osnove za razmišljanje o budućnosti grada.

Ručni rad i umjetnički zanati kao tema radionica odabrani su kako bi se djeci i mladima približile različite vrste zanata (tradicionalni, umjetnički, interdisciplinarni) i potaknulo stvaranje kreativnog prostora u kojem će se okupljati razne generacije kako bi provodili kvalitetno vrijeme kroz prakticiranje ručnog rada.

Tijekom protekle godine polaznici Vijeća mladih Benčić imali su prilike učiti i prakticirati različite vrste ručnoga rada kao što su filcanje vune, izrada svijeća, sitotisak, izrada keramike, izarda lutaka, restauracija, cijanotipija, izrada predmeta reciklažnom vrećica i punch needle tehnika.

Na godišnjoj izložbi, polaznici radionica su pomoću sakupljenog dokumentarnog materijala te radova nastalih na radionicama prikazali rezultate i iskustva iz protekle godine. U duhu teme, uz izložbu su se održale i radionice za odrasle, ali i sajam rukotvorina artBazaar.

Više pogledajte u prilogu!