Predstavnici udruga ove su godine postavili info-štandove ispred Omladinskog kulturnog centra Palach, unutar kojeg se također odvijao dio programa. Uz razgovor te promo materijale, posjetitelji su imali priliku bolje se upoznati s programima i akcijama pojedinih kolektiva te dobiti izravan uvid u njihove doprinose koji često ostaju nezapaženi.

U suradnji s manifestacijom Hrvatska volontira, naglasak ovogodišnjeg festivala jest na volonterima i volonterkama na čijem se sudjelovanju zasniva uspješnost udruga.

Kampanju Gledaj (u)druge pokrenula je inicijativa petnaestak riječih udruga s ciljem promocije rada civilnog sektora te isticanjem pozitivnog utjecaja udruga na riječku zajednicu. Zahvaljujući samom festivalu, udruge izlaze iz ureda u javni prostor te imaju priliku predstaviti svoje djelovanje široj publici. Od radionica do prikazivanja filmova, “Gledaj (u)druge” pruža platformu za razne aktivnosti koje demonstriraju šarolikost riječke civilne zajednice.

O važnosti civilnog sektora za lokalnu zajednicu više su nam rekli s Igor Bajok i Marta Hauser iz udruge SMART. Razgovor s njima i predstavnicima udruga pogledajte u prilogu.