Na Jadranskom trgu u Rijeci, u sklopu programa Europske prijestolnice kulture, u subotu je održana javna prezentacija rezultata radionice vrištanja Glasan šapat, koja se održala u okviru festivala TranziT – europskog festivala suvremenih kazališnih praksi.

Uz visoke raspone glasova i dinamiku po cijelom Jadranskom trgu, prezentirali su se rezultati istraživanja neuobičajenih glasova: od onih vrlo tihih do vrlo glasnih, koji prolaze pored uobičajenih i preskaču kroz nekoliko konkretnih i apstraktnih zvučnih skulptura u javnom prostoru.
Radionica i prezentacija održali su se pod vodstvom Christine Lederhaas, samostalne umjetnice i izvođačice iz austrijskog Graza, koja radi u području pokreta, glasa i humora.

Na prezentaciji koja je okupirala čitav Jadranski trg poprimajući oblike flash moba, polaznici su dozivali, vrištali, imitirali zvukove vode i čak se okupali u fontani. Festival suvremenog kazališta –TranziT- dio je projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, programskog pravca Kuhinja različitosti, a održava se u produkciji Kreativnog laboratorija suvremenog kazališta KRILA.