Kao uvod u novu akademsku godinu u Galeriji SKC otvorene su čak dvije izložbe diplomantica Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, Katarine Musap i Josipe Baljak, čiji su radovi okupljeni pod zajedničkim nazivom „Nakon očaja, simulirano materijalno“.  

Diplomska izložba Katarine Musap „Nakon očaja“ obuhvaća seriju autoportreta u tehnici suhe igle, prezentirajući matrice i otiske, a Josipe Baljak „Simulirano i materijalno“ predstavlja izbor radova, eksperimenata i skulptura srodne forme i različite materijalizacije. Serija radova obuhvaća objekte u staklu, kamenu, drvu te virtualne filtere za selfie kameru koji smještaju portret unutar simulirane skulpture te koriste fizionomiju i pokrete lica za igru s prezentiranim oblikom u virtualnom prostoru.

Ove interaktivne, neobične izložbe, naših izvrsnih diplomantica, koje se provode uz financijsku potporu Sveučilišta u Rijeci – Studentskog kulturnog centra i uz sve preporučene mjere, moguće je pogledati do 9. rujna, od 17 do 20 sati.