U sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Zamet sinoć je svečano otvoreno obnovljeno košarkaško igralište.

Igralište je obnovljeno sredstvima skupljenim organizacijom Gospodarskih igara održanih 5. svibnja ove godine, sredstvima Grada Rijeke kroz Riječki program lokalnog partnerstva i sredstvima Primorsko-goranske županije. Cilj akcije bio je prikupiti 130.000 kuna koliko je bilo potrebno za postavljanje akrilne podloge na igralište te dvije pleksiglas table i dva zglobna obruča.

Uređenje igrališta inicirao je Košarkaški klub Zamet, a glavnu je riječ vodio trener Milan Vukajlović. Do inicijative je došlo slučajno – naime, njegov šesnaestogodišnji sin jednog dana je došao kući i rekao kako na igralištu više nema koša. Vuku, kako ga zovu prijatelji, od ideje do uređenog igrališta trebalo je godinu dana, a osim podrške Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije dobio je veliku potporu niza tvrtki koje djeluju na području Primorsko-goranske županije. Predstavnike gospodarstva na donaciju je, uz pomoć komičara Jadranka Hodaka – popularnog blogera Kruleta, potaknuo organizacijom Gospodarskih igara, koji su uplatom kotizacije ustvari uključili u prikupljanje sredstava potrebnih za uređenje partera igrališta i nabavku dva nova koša.

Zahvalivši se svima koji su na bilo koji način pridonijeli obnovi igrališta, Vukajlović je istaknuo kako je već u planu organiziranje drugih Gospodarskih igara sljedeće godine, jer igralište zahtijeva
dodatno uređenje. Posebno je istaknuo kako obnovljeni sportski teren nije namijenjen samo sportašima, već i djeci i rekreativcima, koji su na ovaj način dobili još jedno mjesto za kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

U ime Grada Rijeke svim volonterima i donatorima zahvalio se zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, naglasivši kako uz obližnji Centar Zamet i ovo igralište, kao dio Sportskog-rekreacijskog centra Zamet, čini zametski centar sporta. Uređenje košarkaškog igrališta, između ostaloga, poduprto je i s 40 tisuća kuna iz Riječkog programa lokalnog partnerstva. Radi se o programu Grada Rijeke, koji omogućava brže i ekonomičnije uređenje manjih javnih površina – uređenje i obnovu postojećih dječjih igrališta, izgradnju novih igrališta, uređenje zelenih ili javnih gradskih površina, saniranje manjih divljih deponija i slično.

Igralište je prvim košem svečano otvorio Boris Tadej – Medo, a prisutnima se obratio i Aramis Naglić, koji je, potekavši sa zametskog košarkaškog igrališta, dosegao do olimpijskog postolja.

„Da smo onda imali ovako uređeno igralište, tko zna kakve bi uspjehe sve mogli postići, možda doći i do NBA lige. Nadam se da će igralište biti puno, da će ga mladi paziti i da će s ovog terena izaći neki novi mladi košarkaši,“ kazao je Naglić.

Program je vodio Robi Anić, popularni Extra Robi, a svečanost su, pored članova Košarkaškog kluba Zamet, uveličali predstavnici Kluba riječkih olimpijaca, Hrvatskog košarkaškog saveza, Košarkaškog saveza BiH te gospodarskih subjekata koji su podržali ovu akciju. U ime Grada Rijeke dodađaju su prisustvovale i pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Vera
Begić Blečić te ravnateljica Direkcije za mjesnu samoupravu Dragica Fadljević, a u ime Primorsko-goranske županije Sandra Stojković Hinić iz Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu.

Podršku Košarkaškom klubu Zamet u njihovoj hvalevrijednoj akciji dali su pjevači Neno Belan i Sandro Bastijančić, nastupile su i članice Plesne skupine Osnovne škole „Zamet“, a mnogobrojne posjetitelje razveselili su i Zametski zvočnari.