Ne tako davno tema razgovora na Krimeji bila je kriza rezultata, sada je tema borba za sami vrh:

– Ne znam što znači kriza! Mi se otpočetka sezone borimo za ostanak. Nismo odstupili od naših ciljeva, možda su nekima apetiti porasli nakon početnih rezultata, ali igrači i ja stalno smo na zemlji, realno gledamo na situaciju. Razlog zbog kojim smo u jednom razdoblju ostvarili lošije rezultate bio je izostanak nekoliko igrača, nemamo veliki roster, u ritmu subota-srijeda-subota nismo mogli izdržati, rekao je trener Edo Flego prije kratkog osvrta na utakmicu u Solinu:

– Solin je domaćinska momčad, uvijek je doma nezgodna bez obzira na poziciju na ljestvici. Cijelo se vrijeme bori za ostanak, nikome nije lako igrati u Solinu, a kamo li pobijediti. Čestitam dečkima na pobjedi, osim dobre igre pokazali su da sazrijevaju, kod mladih igrača vidi se napredak u situacijama kada se treba boriti za bodove, naglašava Flego.

Edo Flego

Flego: Mi se otpočetka sezone borimo za ostanak

Što god tko mislio ili govorio, ljestvica ukazuje da u idućem kolu Orijent 1919 i Croatia Zmijavci igraju derbi za prvo mjesto:

– Ako tablica govori tako, ne mogu protiv toga! Znam samo da mi skupljamo bodove, da ćemo u toj utakmici pokušati učiniti isto. Na kraju ćemo vidjeti gdje ćemo završiti, ponavljam da je nama primarni cilj ostanak u ligi. Cilj nam je što prije skupiti dovoljan brodova, znamo da je teško igrati kada voda uđe u uši. Čim prije steknemo komfornu situaciju, bit će nam lakše igrati, govori Flego.

Orijent 1919 mora odigrati još tri utakmice, redom Croatia Zmijavci, Opatija i zaostalu utakmicu protiv Dinama II, pred kraj sezone često padaju tonusi igrača:

– Nemamo ni fizičkih, ni psihičkih problema otpočetka sezone, jasno da kratko zavlada apatija kada se izgubi, ali kod nas nije bilo velikih oscilacija. Imamo jasne ciljeve i znamo kako ćemo ih ostvariti, svaku utakmicu analiziramo, jasno nam je što radimo dobro i loše. Svjesni smo svega, a tada se ne možeo upasti niti u veliku krizu, niti može biti euforije, zaključuje Flego.