Kao rezultat usklađivanja s izmjenama zakonske regulative, Erste Card Club d.o.o. (ECC) od 1. studenog prestaje s izdavanjem svih Diners Club Rijeka City Card (DC RCC) kartica, kao i s njihovim obnavljanjem. Postojeće kartice građani će moći koristiti do kraja ove godine za sve gradske usluge.

Erste Card Club d.o.o. (ECC), kao institucija za elektronički novac, dužan ispunjavati uvjete pouzdane autentifikacije korisnika kartice iz Zakona o platnom prometu, što se osigurava izdavanjem kartica s EMV čip tehnologijom i potvrdom transakcija PIN-om. Zbog nemogućnosti tehničkog usklađivanja s postojećim sustavom plaćanja gradskih usluga u Rijeci, ECC nakon 31. prosinca 2020. više neće biti u mogućnosti pružati dosadašnje usluge DC RCC prepaid karticom.

Zahvaljujemo svim građanima grada Rijeke koji su tijekom posljednjih šest godina aktivno koristili DC RCC kartice. Premda ovime izlazimo iz projekta gradske kartice, mi u Erste Card Clubu i Erste banci, planiramo građanima Rijeke ponuditi nove proizvode, koje razvijamo u suradnji s našim partnerima“, kaže Anita Markota Štriga, članica Uprave Erste Card Cluba d.o.o.

Torpedo kartica stiže na adrese korisnika

Kako bi mogli nastaviti koristiti usluge gradskih poduzeća, Komunalno društvo Autotrolej će svim korisnicima koji na DC RCC karticama imaju upisano aktivno pravo mjesečnog korištenja javnog gradskog prijevoza, a nisu od ranije korisnici Torpedo kartica, do kraja godine poslati Torpedo karticu bez naknade, na koju će moći nastaviti upisivati mjesečna prava Autotroleja.

KD Autotrolej će svim građanima čije adrese ima evidentirane u svom sustavu automatski poslati nove Torpedo kartice i na njih prenijeti mjesečna prava (tzv. pokaznu kartu). Stoga se pozivaju građani koji su od trenutka izdavanja DC RCC kartice koju koriste za upis mjesečnih prava Autotroleja mijenjali adresu prebivališta odnosno boravišta, da se radi ažuriranja adrese jave u Call centar Autotroleja na 051/311-400 ili putem maila autotrolej@autotrolej.hr, ili pak dođu u poslovnice Autotroleja kako bi tamo preuzeli svoje Torpedo kartice, također bez naknade.

Također, građani koji DC RCC koriste kao člansku iskaznicu za Gradsku knjižnicu Rijeka, u knjižnici će, prilikom posudbe ili vraćanja knjiga, dobiti zamjensku iskaznicu, naravno bez naknade.

Kalendar događanja

Konferencija
 • 27.09. – 29.09.
 • (10:30)

Međunarodna konferencija i filmski program o Pokretu nesvrstanih

Na konferenciji koja će se prenositi i online sudjelovat će predavači Vijay Prashad, Sara Salem, Budimir Lončar i Tvrtko Jakovina...

Detaljnije

Izložba
 • 28.09. – 12.10.
 • (20:00)

Samostalna izložba Željana Pavića u Kloviću

Riječki HDLU u Galeriji Juraj Klović postavlja izložbu riječkog umjetnika Željana Pavića...

Detaljnije

Izložba
 • 29.09. – 20.10.
 • (19:00)

Međunarodna grupna izložba „Apstrakcija“ u Relativnoj galeriji

Izložba predstavlja apstrakcije 20 autora iz Hrvatske te dvoje iz Austrije različitih izričaja, od intuitivnog, lirskog, fluidnog do organskog, materijalnog te metafizičkog ili matematičkog...

Detaljnije

Izložba
 • 29.09.
 • (14:00)

Fiumare: Dan otvorenih vrata izložbe torpeda s radionicom za djecu

Muzej grada Rijeke, u sklopu festivala Fiumare, poziva na besplatni obilazak izložbe riječkih torpeda u željezničkom skladištu na Žabici...

Detaljnije

Projekcija
 • 30.09.
 • (18:00)

25 FPS – Internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa

Sam kraj mjeseca, 30. rujna, u Art-kino već tradicionalno dovodi 25 FPS – Internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa, u svom 17. izdanju. Festival prikazuje nezavisne i nekomercijalne filmove koji na inovativan način istra...

Detaljnije

Festival
 • 07.10. – 09.10.
 • (12:00)

5. festival queer i feminističke kulture Smoqua

Već petu godinu zaredom Smoqua nam približava queer i feminizam kroz radionice, rasprave, izložbe, performanse i dr....

Detaljnije