Popularni zagrebački bend taj je status zaslužio britkim, angažiranim tekstovima, glazbom koja hipnotizira mase i neizmjernom količinom pozitivne energije kojom isijava na pozornici. Njihova se glazbena baza nalazi u rapu, no nemoguće ih je svesti samo na jedan žanr, jer u njihovoj se viziji glazbe isprepliću različiti stilovi, što ih čini originalnim i jedinstvenim.

Pokrenut kao MC trojac 1998., Elemental se tijekom godina izgradio u sedmoročlani sastav vrsnih glazbenika koji su uobičajenu rap tehniku sempliranja zamijenili odsviranim glazbenim dionicama, zadržavši pritom iskren i nepatvoren stav o glazbi kao umjetničkom izričaju, a ne proizvodu.

Svjesni da glazba ne može sama promijeniti svijet, ustraju u misiji da njome potaknu i osvijeste ljude, a takav im pristup svakim novim albumom i koncertom osigurava nove fanove. Ne sumnjamo da će tako biti i ovog četvrtka na vanjskom terenu podvežičkog Boćarskog doma.

Ulaznice za koncert Elementala dostupne su po cijeni od 30 kuna u Dallas Music Shopu, Pajol Baru, Caffe baru Skradin, Celtic Caffeu Bard i Klubu Mladih Rijeka, te na samom ulazu uoči koncerta. Na istim je mjestima dostupan i festivalski komplet ulaznica  za sve koncerte ovogodišnje Zvečke po cijeni od 200 kn.

Vrata se otvaraju u 20 sati, a koncert počinje u 22 sata.

Podsjetimo, u tjednima koji slijede, pozornica Zvečke ugostit će i Artan Lili, One Possible Option, The Stoned Cows, Ministrante, Mayales, Letu Štuke, Darka Rundeka i druge.

Više informacija može se saznati na službenoj FB stranici festivala Riječka zvečka.