Nakon što su prilog o riječkom torpedu 5. rujna snimili djelatnici BBC-ja u sklopu reportaže o Rijeci za britanske gledatelje, u petak, 13. rujna, s izložbom su se upoznali mađarski novinari. Informacija o Rijeci kao mjestu rođenja torpeda i izložbi naći će mjesto u emisiji „Off the beaten track“ televizijske kuće Ozone. Mađarski novinari ujedno su pokazali zanimanje za priču o „Szent Istvanu“, jednom od najvećih ratnih brodova svoga vremena, izgrađenom u Rijeci i uništenom torpednim napadom u Prvom svjetskom ratu.

Dan nakon njih, 14. rujna, prilog o izložbi došli su snimiti novinari vodećega češkog portala Novinky.cz. Za razliku od mađarskih turista, češki gosti još uvijek nam ne stižu u tolikom broju, pa je lansiranje priče o torpedu u češkom medijskom prostoru poticaj da se to promijeni.

Privlačnost priče o torpedu ovaj je vikend ujedno pokazao poziv u Muzej grada Rijeke iz grčkoga turističkog magazina „Travel“. Magazin izlazi u nakladi od stotinu tisuća primjeraka na engleskom jeziku u sklopu jednog od najvećih grčkih dnevnih listova „Kathimerini“, a međunarodna publika prati ga unutar lista „International Herald Tribune“. Urednicima magazina poslane su fotografije izložbe za preporuku posjetu Rijeci na njihovim stranicama, također na stranicama ostalih njihovih izdanja.

Da zanimanje stranih medijskih kuća za izložbu „Riječki torpedo – prvi na svijetu“ ima dobar učinak za promociju Rijeke i hrvatskog turizma, usporedno je u nedjelju, 15. rujna, pokazao grupni posjet 24 austrijska turista izložbi.