Edi Maružin se nakon 37 godina rada u Gustafima upućuje se u nešto malo drugačije vode. Iako se i repertoar Gustafa ponekad zaputi i blues vode, ovo je prvi put da se cjelokupni repertoar sastoji od isključivo bluesa i to trance bluesa. Inspiriran legendama crnačkog bluesa, preciznije North Mississippi Hill Country Bluesa poput Fred McDowella, Junior Kimbrougha, Belton Sutherlanda, i nadasve legendarnog R.L. Burnsidea, naravno i nekih drugih bluzera, kao Charlie Pattona, Otis Taylora, Son Housea…, Edi Maružin započeo je s radom na albumu naslova SUMPOR. U početku, voljan da to izvede u minimalnom broju suradnika (za razliku od Gustafa) počeo je sa skupljanjem pratećih muzičara i u tu svrhu pozvao svog dugogodišnjeg suradnika, bubnjara Čedomira Mošnju i producenta Edija Cukerića.

Ekipi se najprije pridružuje labinski rocker Pepe Ljuna (gitarista i usni harmonikaš) i najprije legenda pulskog rocka, basist Bili Milovan, kojeg kasnije mijenja Danijel Paulović iz Cerovlja. Entuzijazam i volja koju su odmah u početku pokazala ova četvorka na čelu sa dirigentom Cukerićem, uvjerila je Maružina da se ne radi o nekakvim pratećim muzičarima, već je riječ o bendu i tako nastaje Edi East Trance Blues (EETB), grupa za koju ćete sigurno čuti u slijedeće vrijeme. U miru maružinskog ozračja, u Edijevom studiju Kumpir, bez većih karijerističkih pretenzija napravili su prvi album „Sumpor“ koji sadrži 10 pjesama, minimalističkog sadržaja, kao i instrumentarija (bubanj, bas, cigarbox gitare i usne harmonike).

Album u izdanju Croatia Records izašao je u studenom 2018. i odmah osvojio glazbene kritičare, a sve više stiču i povjerenje publike. Tekstovi su, kao što se i očekuje od Maružina, pisani istrijanskim slengom, tematike ljubavi, ljudske psihe i čovjekovog zastranjenja. „Nismo crnci, nismo merikani, ali imamo svoj bluz, bili istrijanski bluz“ govori Edi o tom projektu. „Muziku koju nosimo u sebi stotinama godina, u genima, lagano smo transformirali i dobili jednu novu, svježu i zanimljivu bluz varijantu. Sigurno će se dopasti onima koji vole stari, originalni bluz“.

Bend Turisti oformljen je 2015. no tek nakon debi albuma „Human_esque“, dvije godine poslije, počinju s koncertnim nastupima. Posljednji bili su na Antivalentinovu i kao potpora 3. maju. Na Zvečki će Turisti premijerno izvesti nekoliko potpuno novih, nikad prije izvedenih, pjesama s drugog albuma koji izlazi na tržište ove jeseni. Osim „Nepobjedivih“ i obrade Parafa „Javna kupatila“ na repertoaru će se naći i još poneko iznenađenja u izvedbi pjevačice Ive Močibob, bubnjara Bobota Grujičića, basiste Sergeja Hofmana i gitariste Vlade Simcicha Vave.