Tafra je do sada bio član stručnog stožera trenera Ede Flege i trener juniora, ubuduće će povrh toga obnašati dužnost šefa škole.

Nekadašnji vratar Rijeke u Orijent 1919 je došao početkom sezona zajedno s Flegom, obojica su na Krimeju stigla s Rujevice gdje su surađivali u školi nogometa. Tafra je na početku bio samo član stručnog stožera prve momčadi, tijekom sezone preuzeo je vođenje momčadi juniora u Prvoj HNL.

Orijent 1919 od rujna prošle godine praktično nije imao šefa škole, Teo Ivić neočekivano je dao ostavku zbog zasićenja, ali je još neko vrijeme ostao raditi u klubu tijekom prijelaznog razdoblja.

Ivić je početkom ove godine postao trener Cresa, a Tafra formalno preuzeo dužnost šefa struke u školi nogometa riječkog drugoligaša.

Nakon što je završio karijeru, Tafra je pretežito radio kao trener specijaliziran za rad s vratarima, pridruženi je član stožera mlađeuzrasnih hrvatskih reprezentacija, u seniorskom nogometu kratko je samostalno radio kao trener bakarskog Borca.

Vrhunac igračke karijere doživio je u sezoni 1998/99 kao stožerni igrač momčadi Rijeke koja je ostala bez titule prvaka u zadnjem kolu.