U Galeriji Principij jučer je otvorena je izložba fotografija pod nazivom “Riječki fotografski četverolist” doajena riječke fotografije – Egona Hreljanovića, Istoga Žorža, Ante Škrobonje i Ranka Dokmanovića.

Na izložbi je od svakoga autora izložena njegova prva javno pokazana fotografija kao točka od koje kreće autorska povijest, a također je izloženo pet-šest fotografija iz pojedinih autorskih opusa i do šest najnovijih autorskih fotografija.

Ovaj je riječki fotografski četverolist u proteklih pedeset i nešto godina sudjelovao na više od tisuću izložbi ili u zemlji ili u inozemstvu i isto toliko puta je u katalogu, u medijima, na izložbama, među posjetiteljima spomenuto njihovo ime i ime Rijeke pa se i time gradio pojam riječka fotografija.

Cilj izložbe nije retrospektivni, već isticanje polazne stvaralačke točke svakoga autora i njegova trenutnog autorskog stanja. Izložba je također i povod da ih Fotoklub Rijeka, kao ozbiljna institucija koja brine o sveukupnom fotografskom stvaralaštvu na ovom području, nagradi Poveljom Fotokluba Rijeka kao najvišim priznanjem te im dodijeli status Počasnog člana, uz želju da još dugo rade i doprinose raznolikosti i bogatstvu riječke fotografije.

Izložba ostaje otvorena do subote, 3. listopada i može se razgledati radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, a subotom od 10 do 13. Nedjeljom i praznikom galerija je zatvorena.