Kako bismo zabilježili ovaj neobičan trenutak u vremenu, u „Dnevnicima iz izolacije” ovoga puta pratimo mladog freelance glumca Denija Sankovića i studenticu zadnje godine diplomskog studija glume Natašu Veselinović. S njima smo, preko interneta, razgovarali o tome kako im izgleda uobičajen dan, što su izgubili u vrijeme pandemije, kako provode svoje dane i čega ih je strah u budućnosti, nakon što karantena prestane.

Od kada je 19. ožujka na snagu stupila odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite kojom se na mjesec dana otkazuju svi javni događaji i zatvara većina trgovina u Hrvatskoj kao mjera sprječavanja širenja epidemije koronavirusa, kultura je poprimila posve drugi oblik. U velikoj se mjeri preselila online, te su preko noći niknule raznorazne platforme i stranice posvećene kulturi u doba epidemije. Ovo pokazuje koliko nam je ona potrebna, a sada možda i više nego ikad.

Jer što drugo raditi u izolaciji osim gledati, čitati ili slušati sadržaj kako bismo si skratili dane. No, što je s onima koji od te kulture žive? Što je s onima koji proizvode taj sadržaj kako bi si mogli pokriti egzistencijalne troškove? Ili s onima koji lete od ugovora do ugovora i život im ovisi o honoraru kojeg dobiju po predstavi? A što je sa studentima koji su „zapeli” u Rijeci?

Što su nam o svemu tome rekli dvoje glumaca, Deni Sanković i Nataša Veselinović, pogledajte u videu!