Uz veliki broj malih i velikih posjetitelja, Dječja kuća u riječkom kvartu kulture proslavila je svoj prvi rođendan. Najmlađi su gotovo cijeli dan uživali u brojnim kreativnim radionicama, filmovima i predstavama, ali i jednom šarenom buvljaku.

Ovaj riječki centar kulture za djecu i roditelje programski oblikuju Gradska knjižnica Rijeka, Art-kino, Gradsko kazalište lutaka i Muzej moderne i suvremene umjetnosti. U samo godinu dana u Dječjoj kući ostvareno je 37 tisuća posudbi knjiga, odrađeno 215 projekcija redovnog filmskog programa i 57 projekcija programa „Škola u kinu“, a izvedena je čak 51 lutkarska predstava te više od 200 radioničkih susreta. Nova zgrada za najmlađe ugostila je i nekoliko velikih manifestacija Tjedan dobre dječje knjige, Tobogan i Zimska priča u Benčiću, a pokrenute su i nove radionice Minijatura, Škarti, Art Attack, MMSU Lab… Uz sve to, u procesu planiranja su i STEM aktivnosti, oblikovanje programa za bebe i predškolce, “gaming” turniri (…) koji će postupno sljedećih mjeseci postati dijelom redovnog programa Dječje kuće.

Riječka Dječja kuća, u godinu dana rada u nimalo lakim pandemijskim uvjetima, uspjela je ono čemu je i težila – postati svojevrsni dnevni boravak djece i roditelja Rijeke te svih koje zanima kultura, stvaralaštvo i kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Ne čudi stoga što je svoj prvi rođendan proslavila dupkom puna, uz dječji žamor, pokret i smijeh.

U videu pogledajte kako je sve proteklo!

Kalendar događanja