U suradnji Hrvatske komore arhitekata i Društva arhitekata Rijeka, a uz potporu Gradske knjižnice Rijeka, još od listopada prošle godine svakog ponedjeljka se u Dječjoj kući održava radionica arhitekture i urbanizma za djecu pod nazivom “Minijatura”. Od tada se crta, oblikuje i izrađuje maketa nove Rijeke, ali iz dječje perspektive.

Riječ je o na riječkom području premijernom programu čiji je cilj kroz igru, šetnje, predavanja, crtanje i dr. djecu poučiti o prostoru, prostornom planiranju, urbanizmu i arhitekturi, kako bi jednom, kao odrasle osobe, mogli adekvatno sudjelovati u raspravama i kreiranju prostornih rješenja u nekoj budućoj Rijeci. Radionica je namijenjena mališanima od 9 do 13 godina i trajat će sve do ljeta.

O maloj školi arhitekture razgovarali smo s pokretačima i kreatorima programa Vladijem Bralićem (Hrvatska komora arhitekata), Goranom Stipeč Brlić (Društvo arhitekata Rijeka) i Kristianom Benićem (Gradska knjižnica Rijeka). Osim njih, radionicu vodi još sedam mentora, a kroz godinu će im se pridružiti i gostujući predavači iz drugih gradova Hrvatske.

Što bi mali Riječani ostavili, što promijenili, a što dodali gradu u kojem bi željeli živjeti, pogledajte u našem videu, a više o programu i prijavama na radionicu saznajte na webu Dječje kuće .