Dječja karnevalska povorka s oko 5200 maškarica iz dječjih vrtića i osnovnih škola, u 69 karnevalskih grupa, i ove godine prošla je centrom Rijeke.

U povorci su bila djeca i njihove odgojiteljice i učiteljice iz Rijeke i okolice te iz Čazme, Gline, Gospića, Ogulina, Pule, Senja, Zagreba i slovenskog Preserja.

Dječja karnevalska povorka okupila 5200 maškarica (1)

U povorci su također bili: Morčići, Prve riječke mažoretkinje, Gradska glazba Trsat, skupine s maskama ” Boje dječjih prava”, “Crvenkapica i vuk”, “Dalmatineri od Matuj”, “Ribice srebrice”, “Cvrčkasti Cvrčci”, “Bilo jednom u Hollywoodu”, “Nek’ priča krene”, “Riječki Božić”, “Šumska bajka”, “Princeza Anabubija i moćni zmaj”, “Vikinzi”, “Stroj za održivi razvoj”, “Mićera frankopanska gospoda”, “Složni praščići”, “Eko patrola s planeta mašte” i brojne druge.

Povorku su predvodili kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić i meštar Toni, zajedno s novim princem Antoniom Coferom Kliner i princezom Valerijom Štimac te njihovim pratiteljima Leonorom Belašić, Nikom Škulj i Lukom Šikljan. Povorku su tradicionalno zatvorili zvončari.

Dječja karnevalska povorka okupila 5200 maškarica (1)

Program Dječje karnevalske povorke pratili su voditelji na pet pozornica – od Trga Republike Hrvatske, preko Korza, Scarpine ulice, Jelačićeva trga do Export Delte.

Dječja karnevalska povorka okupila 5200 maškarica

Uz sve to, na Jelačićevom trgu moglo se fotografirati kraj Balthazargradske instalacije inspirirane profesorom Balthazarom, čime se u Riječki karneval uključio i programski pravac Dječja kuća Europske prijestolnice kulture. Autorice instalacije su studentice Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci i volonterke projekta Europske prijestolnice kulture Ivana Babić i Nikolina Janjić.