Na otvorenju je nastupio pulski kvintet The Sterptet. Selektor i voditelj festivala je jazz glazbenik, gitarist, multiinstrumentalist, aranžer i kompozitor Zoran Majstorović.

The Sterptet kvintet osnovao je Branko Sterpin, dugogodišnji član Jazz Orkestra Hrvatske Radiotelevizije i višestruki dobitnik nagrade „Status“ za najboljeg hrvatskog jazz trubača. Branko Sterpin rođen je u Puli 1978. godine i nakon završene osnovne i srednje glazbene škole u rodnom gradu upisao je i završio jazz akademiju u Grazu u klasi profesora Edvarda Holnthanera. The Sterptet njeguje hard bop jazz izričaj, ali na njihovom repertoaru može se naći i ranog bluesa iz tridesetih i četrdesetih godina, kao i neke od najpoznatijih instrumentalnih funk numera iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Štikla festival 2020

Na otvorenju je nastupio pulski kvintet The Sterptet

Osim bandleadera Sterpina, sastav čine pulski glazbenici bubnjar Sebastian Stell i basist Nenad Mirt, čakovečki saksofonist Luka Vrbanec te pijanist Carlos Fagin, Argentinac rodom iz Buenos Airesa. Svi odreda su akademski obrazovani glazbenici s dugogodišnjim karijerama te mnogobrojnim nastupima na različitim kontinentima pa je sasvim jasno da će svi posjetitelji moći uživati u nadahnutoj svirci i koncertu što će definitivno biti vrhunski glazbeni doživljaj na otvaranju devete Štikle.

Štikla, ili u prijevodu, šumovi, tonovi, improvizacija, kreativnost, logika i apstrakcija, jedinstveni je festival, zahvaljujući kojemu su ljubitelji jazza na plažama na Kantridi minulih godina već imali prilike vidjeti i poslušati brojne domaće i strane vrhunske glazbenike. Iznimka neće biti niti ova godina, The Sterptet kvintet samo su prvi u nizu umjetnika koji će svojim nastupom riječke plaže postaviti na mapu poželjnih destinacija i pridonijeti razvoju turizma u Rijeci, što je jedan od mnogobrojnih ciljeva projekta Kantrida FKK 2020.

Koncert je bio organiziran uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a, a što se odnose na sprječavanje širenja virusa Covid-19.