Zbog novonastale epidemiološke situacije vezane uz koronavirus koja zahtijeva reorganizaciju zdravstvenog sustava, odlučeno je da se zbog sigurnosti davatelja krvi sve aktivnosti vezane za davalaštvo krvi privremeno premjeste u Kampus, odnosno u zgradu Sveučilišnih odjela, preko puta Građevinskog fakulteta.

Transfuzija je na novoj, privremenoj, adresi započela s radom dana 19. ožujka 2020. te će tamo ostati sve dok se ne proglasi kraj izvanrednog stanja. Radno vrijeme je radno vrijeme za darivatelje je od ponedjeljka do petka, u vremenu od 8 do 15 sati. Zahvalni obrok za darivatelje je osiguran u kantini Akvariji, odmah preko puta.

Krv i krvnih pripravci neophodni su za život brojnih pacijenata (primjerice kronični onkološko-hematološki bolesnici, pacijenti čiji život ovisi o transfuzijskom liječenju i sl.), te njen nedostatak ozbiljno ugrožava njihove živote. Kako oni ne mogu čekati da epidemija prođe, pozivaju se svi dosadašnji i budući darivatelji krvi da se na novoj lokaciji odazovu pozivu i daruju krv.

S obzirom na cjelokupnu trenutnu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj, prilikom organiziranja akcija vodi se računa o tome da se osiguraju najviši higijenski standardi u prostorima provođenja akcije uz strogo pridržavanje mjere osobne udaljenosti između osoba. Preporuke o izbjegavanju okupljanja i dalje su na snazi, ali ne odnose se na akcije darivanja krvi s obzirom na to da je nužno očuvati adekvatne zalihe krvnih pripravaka za transfuzijsko liječenje.

Kontakt telefon Gradskog društva Crvenog križa Rijeka za informacije darivateljima je 051 213 873 ili besplatni telefon 0800 200221.

Skip to content