Dani tehničke ispravnosti motocikala 2018.

Akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter s namjerom poticanja vozača motocikala i mopeda na pravovremeno sagledavanje aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, odnosno izbjegavanje prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila. Isto tako, akcija se provodi s namjerom poticanja vozača motocikala i mopeda na važnost korištenja zaštitne opreme te ukazivanje na poželjna ponašanja u prometu. Vozači se u akciju uključuju dragovoljno, a stručno osoblje stanica za tehnički pregled će im pružiti savjetodavnu i tehničku pomoć te ukazivati na značaj održavanja vozila.

Pregled vozila je BESPLATAN (bez naplaćivanja naknade) za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se izvanredno pojave na pregledu sa zamolbom da im se njihov motocikl ili moped pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost. Besplatan pregled u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojem podliježu vozila kojima se produljuje valjanost prometne dozvole ili se registriraju u tjednu trajanja akcije te se u tim slučajevima tehnički pregled naplaćuje sukladno odluci o visini naknada.               

Tijekom trajanja akcije „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2018“, od 23. do 28. travnja policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske će za vrijeme redovnog obavljanja službenih zadaća upućivati vozače ovih kategorija vozila na mogućnost besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled.