MUP, policija

Akcija se provodi sljedeći tjedan od ponedjeljka, 20. travnja do subote, 25. travnja 2015. godine u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila na području Republike Hrvatske i isključivo je preventivna. Cilj ove dragovoljne akcije je poticanje vozača motocikala i mopeda na veći nadzor tehničke ispravnosti vlastitog vozila, a time sigurnog sudjelovanja u prometu, odnosno, izbjegavanja prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila.

Tijekom akcije svi vlasnici motocikala i mopeda dobit će  savjete radi uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na motociklima i mopedima te se nikakve represivne mjere neće primjenjivati.

Pregled vozila obavljat će se BESPLATNO  za sve vlasnike vozila, odnosno, vozače koji dođu na pregled sa zamolbom da im se njihov motocikl ili moped pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost.

Napominjemo kako besplatni pregled vozila u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojem podliježu vozila kojima se produljuje valjanost prometne dozvole ili se registriraju u tjednu trajanja akcije, te se u tim slučajevima tehnički pregled naplaćuje sukladno odluci o visini naknada.