Nisam nezadovoljan! Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, BSK ima jako dobru momčad, došli su igrati zatvoreno, branili su se s osam igrača. Nažalost, u prvom dijelu nismo postignuli pogodak, bili smo blizu nekoliko puta. Igrali smo brzo i kombinatorno što me veseli, zato dam rekao poslije poraza od Dinama II da mi je žao što u Zagrebu nismo pokazali pravo lice. Protiv BSK-a smo stvarno dobro igrali, ni jedan igrač nije podbacio, ne bih zamijenio ni mladoga Hodžu da nije dobio žuti karton.

Zadovoljan sam pristupom i zalaganjem, žao mi što nismo dali pogodak, jer bismo napravili iskorak, kaže trener Damir Milinović.

Izostao je učinak napadača, posebice Matea Monjca koji u pravilu odlučuje utakmice?

– Dobro su ih čuvali, trojica stopera BSK-a stalno su im bili na leđima. Ali bilo je šansi, nisu napadači jedini koji moraju zabijati! U drugom dijelu smo igrali protiv bure pa je bilo teže. Kažem, zadoovljan sam, vjerujem da ćemu u srijedu u Splitu odigrati dobru utakmicu, igrači su vidjeli da mogu igrati protiv svakoga u ovoj ligi, svi smo jako blizu.

U Splitu igrate zadnji put, Hajduk ukida drugu momčad na kraju sezone što je odmah izazvalo različite spekulacije tipične za hrvatski nogomet?

– Ne znam koliko je bilo pametno da su sada javno najavili ukidanje Hajduka II, ne znam što bih rekao. Uvijek postoji mogućnost da druge momčadi prvoligaških klubova protiv jednoga protivnika odigraju ovako, a protiv drugoga onako. Time se nećemo zamarati, idemo igrati.

Koliko ovakvi potezi utječu na regularnost natjecanja o čemu ste prvi put govorili kao trener Gorice?

– Normalno da utječe! Kada sam vodio Goricu, znali su protiv mene igrati sa sedam, osam igrača iz prve momčadi, a onda iduću utakmicu nije igrao ni jedan! Nadam se da će sve tri druge momčadi prvoligaških klubova odraditi do kraja sezonu u istom ritmu, da neće birati protivnike. Što se tiče utakmice protiv Hajduka II, mene jedino zanima moja momčad.

Druga HNL, 27. kolo:
20. travnja (14.55):
BSK – Hrvatski dragovoljac
21. travnja (17):
Opatija – Junak
Hajduk II – Orijent 1919
Rudeš – Croatia Zmijavci
Solin – Cibalia
Sesvete – Dubrava
Kustošija – Dugopolje
28. travnja (15)
Dinamo II – Osijek II