U posljednjem, 9. kolu, Doluhanova je brzo nadigrala Anu Berke, osvojila dva pješaka i lako dobila u završnici, a njezina najopasnija suparnica Slovenka Barbara Skuhala previdjela je jedan taktički udar Bugarke Viktorije Radeve i našla se pred neobranjivim matom.

U matnom napadu slavila je i Bugarka Nadia Tončeva protiv Srpkinje Marije Manakove, baš kao i Ukrajinka Anastasija Rahmangulova protiv Slovenke Petre Kejžar. Nakon oštre igre Mirjana Medić i Tihana Iveković relativno brzo su sklopili primirje.

Evgeniya Doluhanova

Nevjerojatan, zaslužen trijumf ostvarila je Evgenija Doluhanova / Foto: Goran Grudić

Nevjerojatan, zaslužen trijumf ostvarila je Evgenija Doluhanova, koja je startala s dva uzastopna poraza, a onda nanizala šest pobjeda uz jedan remi i čak popravila rejting za sedam bodova. Što se tiče rejtinga najviše je profitirala Barbara Skuhala, koja će na slijedećoj svjetskoj ranglisti skočiti za 39 bodova.

Rezultati 9. kola: Rahmangulova-Kejžar 1-0, Manakova-Tončeva 0-1, Medić-Iveković remi, Berke-Doluhanova 0-1, Radeva-Skuhala 1-0.

Konačan poredak: 1. Doluhanova 6,5 bodova, 2. Radeva 6, 3.-4. Skuhala i Tončeva po 5,5, 5. Rahmangulova 5, 6. Medić 4,5, 7. Manakova 4, 8. Berke 3,5, 9. Iveković 2,5, 10. Kejžar 2 boda.

Kalendar događanja