undefined

“Uspjesi Marina Čilića i Ivana Dodiga posljednjih tjedana daju nam razloga za optimizam. Vjerujem da smo da dobrom putu da negativan omjer u međusobnim mečevima naših i njemačkih tenisača okrenemo u našu korist”, rekao je izbornik Goran Prpić na konferenciji za novinare uoči osmog susreta zaredom u Davis Cupu u kojem će Hrvatska biti domaćin.

“Prvi put smo trenirali u nedjelju i igralište je, kao i svaki put, dobro napravljeno. Uvjeti su baš onakvi kakve naši igrači žele”, rekao je Prpić.

Na konferenciji za novinare bili su uz izbornika i igrači Marin Čilić, Ivan Dodig, Antonio Veić i Nikola Mektić, a Ivo Karlović bi se reprezentaciji trebao priključiti u ranim poslijepodnevnim satima.

“Iznimno mi je drago što još jednom imamo priliku igrati pred domaćom publikom. Također, drago mi je što sam u posljednja dva tjedna igrao odlično, imao nekoliko vrijednih pobjeda i time vratio samopouzdanje. Imamo teškog suparnika, a ovaj nam je meč izuzetno važan zbog plasmana na rang listi u Davis Cupu. Optimisti smo, a nadam se odličnoj publici i vrhunskoj atmosferi”, rekao je Čilić, koji je prije osam dana igrao u finalu u Marseilleu.

Ivan Dodig je u ovom trenutku drugi hrvatski tenisač na rang listi, nakon što je posljednjih mjeseci igrao najbolji tenis u karijeri. Nedavno je osvojio Zagreb Indoors, prošlog tjedna je bio četvrtfinalist u Delray Bachu, a na Australian Openu je bio jedini od sedam igrača koji je protiv osvajača turnira Novaka Đokovića osvojio barem set. Baš u ponedjeljak je došao do dosad najboljeg plasmana na ATP listi, 57. mjesta.

“Ovdje je za mene sve počelo, ovdje sam došao do prve pobjede u karijeri na ATP turnirima i osvojio prvi naslov. Osjećam se odlično, a kao ekipa smo spremni za meč s kvalitetnim suparnikom. Svi smo u boljoj formi nego što smo bili prije nekoliko mjeseci”, izjavio je Dodig.

Tko će u petak igrati u pojedinačnim mečevima Goran Prpić nije još odlučio.

“To ćete saznati u četvrtak na izvlačenju. Možda ste u pravu ako pretpostavljate da će kriterij biti posljednji rezultati, ali možda i ne. U njemačkom sastavu ima igrača koji nekom od naših ne odgovaraju i obrnuto. Postoje različite kalkulacije”, rekao je Prpić.

Uvrste li oba izbornika najbolje rangirane igrače u petak će Marin Čilić (20. na ATP listi) igrati protiv Floriana Mayera (36.), a Ivan Dodig (57.) protiv Philippa Kohlschreibera (35.).

Ždrijeb će biti u četvrtak u 13 sati u hotelu Westin, a prvi pojedinačni meč je u petak u 13 sati.