U sklopu Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, ispred Exporta na Delti 2. i 3. rujna održan je novi festival, European Jazz Days, koji se savršeno spojio s Jazz Time Rijeka, međunarodnim riječkim festivalom jazz glazbe koji ove godine doživljava svoje 29. izdanje, a održao će se 4. i 5. rujna.

Trenutna epidemiološka situacija htjela je da se ova dva festivala ove godine spoje u jedan čime je Riječanima i njihovim gostima omogućeno da gotovo tjedan dana uživaju u izvrsnom jazz programu.

Prvog dana festivala European Jazz Days, u četvrtak, 2. rujna tako su nastupili Spart Jazz Quintet, Jed Becker’s Group zajedno s Elvisom Stanićem, te mladi riječki jazz glazbenici Alba i Leo. Drugog dana festivala publika je uživala u nastupima GIIPUJE, Zvonimir Radišić TRIA i Love Runners Banda.

Čast da svojom svirkom otvore prvi dan festivala Jazz Time Rijeka pripala je B’s FUNstallationu, nakon njih je uslijedio Joe Kaplowitz “Organic Intelligence“ trio, a sjajna večer završila je nastupom Marko Ramljak Banda. Drugog dana festivala nastupili su Robert Mikuljan Quintet, Levačić/Kralj/Pavić Trio i Sterptet.