Dječja karnevalska povorka, ove godine u svom ljetnom izdanju održana je na riječkom Korzu i okupila je brojne male maškarice.

Korzom su prošetali slatki bomboni, kuhari, tratinčice, meduze, rokeri i brojne druge maske koje su izradile vrijedne ruke mališana, njihovih odgojiteljica u vrtićima i učiteljica u školama.

Sudjelovalo je oko 1700 djece raspoređene u 21 karnevalsku grupu, a svi oni na Korzo su privukli mnogobrojnu publiku.

Uoči početka povorke, predstavnike karnevalskih grupa u zgradi gradske uprave primili su zamjenici riječkog gradonačelnika Sandra Krpan i Goran Palčevski, kraljica karnevala Dora Pilepić, meštar karnevala Sandi Pribanić i direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa.

Pandemija korona virusa onemogućila je organizaciju Riječkog karnevala u uobičajenom zimskom dobu godine i odlučeno je da se on ove godine organizira u ljetnim mjesecima.

„Neuobičajeno vrijeme za održavanje našeg prepoznatljivog karnevala, ali mislim da je nakon dvije godine došlo vrijeme da se svi zajedno malo opustimo i zabavimo i vjerujem da će naši najmlađi uživati u ovom danu“, istaknula je zamjenica Krpan.

Nakon završetka povorke okupljena su se dječica na Korzu nastavila zabavljati uz Puhački orkestar Lovran i predstavu “Ivica i Marica” Gradskog kazališta lutaka Rijeka, a karnevalsko se druženje, uz osvježenje za sudionike povorke, nastavilo i u Exportdrvu.