O Danima karijera u studiju Kišobrana govorile su voditeljica Ureda za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra Nikoleta Zubić te studentica psihologije i volonterka na manifestaciji Vanja Radetić. S njima je razgovarala članica Savjeta mladih Grada Rijeke Nikolina Šaponja.

Dani karijera Sveučilišta u Rijeci – UNIRI Career Days održani su od 23. do 26. listopada na Kampusu, a središnja aktivnost bio je UNIRI Job Fair na kojem je sudjelovalo pedesetak izvođača. Manifestaciji je ovo bilo drugo izdanje, a osmišljena je s ciljem jačanja kompetencija za upravljanje karijerom kod studenata, studentica i alumna svih sastavnica riječkog Sveučilišta, informiranja o potrebama na tržištu rada, povezivanja s poslodavcima te međusobnog umrežavanja. Uz Sveučilište, u organizaciji Dana karijera sudjelovali su Alumni UNIRI mreža, Ured za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra te Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci.

 

Ćakula mladih“ pokrenuta je u svibnju kada je temeljem usvojenog Programa rada Savjeta mladih Grada Rijeke za 2023. pokrenuta suradnja sa Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci po pitanju snimanja i montaže podcasta.

Ideja je da mladim Riječankama i mladim Riječanima, a i svima koji se tako osjećaju, približimo rad Savjeta mladih Grada Rijeke, upoznamo ih s aktualnostima u njihovom gradu, upoznamo ih s osobama koje rade s mladima ili za mlade i raspravljamo o temama od njihovog interesa.

Svi koji su propustili prethodne epizode „Ćakule mladih“, mogu ih pogledati na poveznici.