Sportska manifestacija „Budi moja voda“ održana na Bazenima Kantrida bila je prilika da se građani upoznaju sa svim sportskim klubovima koji djeluju na Bazenima Kantrida.

U organizaciji Riječkog sportskog saveza, a u okviru manifestacije „Budi moja voda“ na Bazenima Kantrida održana je demonstracija plivanja, sinkroniziranog plivanja, skokova u vodu, vaterpola, daljinskog plivanja, ronjenja i triatlona u čemu su sudjelovali članovi 11 sportskih klubova koji djeluju na Bazenima.

„Budi moja voda“ prva je u nizu planiranih tematskih sportskih aktivnosti koje za cilj prije svega imaju privući interes djece kako bi se odlučila za treniranje određenog sporta. Nakon prezentacije plivačkih sportova u planu su i prezentacije ostalih grupa sportova, poput loptačkih i borilačkih.

Brojni uspješni sportaši stasali u Rijeci

Manifestaciju podupire i Grad Rijeka, a demonstraciji vodenih sportova nazočio je i riječki gradonačelnik Marko Filipović. „Brojni su sportaši rođeni i stasali u Rijeci, osvajali brojna odličja i drago mi je prije svega zbog njih što ove godine Rijeka nosi titulu Europskog grada sporta, ali i zbog naših najmlađih sugrađana, možda se među ovima koji su danas ovdje kriju nove sportske zvijezde. Puno je sredstava uloženo u sportsku infrastrukturu, kao i u provedbu brojnih sportskih programa. Uvijek smo bili dobar domaćin sportskih natjecanja kao i svim sportašima koji su dolazili u naš grad. Veseli me što će ova godina biti obilježena sportom, da se vodimo olimpijskim načelom ‘brže, više, jače’ i da u dobrom sportskom ritmu obilježimo ovu godinu“, rekao je Filipović. Posjetitelje su prigodnim riječima pozdravile i predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac i Katja Luketić, glavna tajnica Zajednice sportova Primorsko-goranske županije.

Rijeka tijekom ove godine nosi i titulu Europskog grada sporta koju joj je dodijelio ACES Europe (European Capitals and Cities of Sport Federation), neprofitna organizacija sa sjedištem u Bruxellesu.