Užurbani život modernog čovjeka izložen je različitim negativnim stresorima: poslovni, radni, okolinski, bračni, socijalni, fizički i mnogi drugi. Oni utječu negativno na naše tijelo, mozak i okolinu te nas zaustavljaju u kvalitetnom upravljanju vlastitim životom. Postoje razni načini za oslobađanje od stresa i negativne energije, a jedna od najstarijih metoda je upravo – bubnjanje!

Ri Rock, u sklopu Ri Rock Akademije, donosi dvije nove radionice anti-stres bubnjanja:

Stress release

Radionica je bazirana na sviranju jednog od tri segmenata bubnja, snare, tom i floor tom.

Uz vodstvo mentora, polaznici grupnih radionica prolaze kroz razne metode sviranja. Rezultat je bolja koordinacija, koncentracija i fizička snaga, ali i oslobađanje negativne energije, stresa i napetosti. Polaznici uz učenje sviranja instrumenta u sigurnoj okolini kroz timski rad jačaju samopouzdanje i životnu energiju stvarajući snagu za suočavanje sa svakodnevnim problemima.

Voditelj: Vinko Golembiowski

Prijaviti se možete na e-mail: musicboxrirock@gmail.com, a potrebno je poslati: ime, prezime, dob i broj telefona. U naziv maila unesite tekst: STRESS RELEASE

Relax drumming

Radionica je bazirana na sviranju udaraljki (darabuka, djembe, cajon, tongue drum, šejkeri, agogo i sl.). Za razliku od stress release radionice koja je glasna i energična i služi više za izbacivanje stresa, relax drumming je zamišljena kao tiša, opuštena i meditativna radionica. Koristi se različiti pristup izbacivanja stresa iz tijela kroz različite instrumente iz percussion seta potpomognute ostalim srodnim instrumentima za glazbeno opuštanje. Cilj radionice je postizanje ritmova, zvukova i melodija koji na grupu djeluju opuštajuće i relaksirajuće.

Voditelj: Roko Pečarić

Prijaviti se možete na: musicboxrirock@gmail.com, a potrebno je poslati: ime, prezime, dob i broj telefona. U naziv maila unesite tekst: RELAX DRUMMING

Radionice su predviđene za odrasle osobe, a održavaju se jednom tjedno u OKC Palach u trajanju od sat vremena. Za sudjelovanje u radionicama nije potrebno prijašnje iskustvo muziciranja ili glazbeno obrazovanje, već samo dobra volja. Cij radionica je da polaznik izađe opušten i osnažen.