Rab

Na ovogodišnjoj turneji plovi pobjednica trećeg natječaja za najbolju kratku priču Silvija Šesto, koja zajedno s urednicima zbirke 20 + 1 najbolja priča za ljeto 2012., Ludwigom Bauerom i Lidijom Dujić, predstavlja najbolje kratke priče iz te zbirke.

Predstavlja se i ostalih 20 autora, kao i brojni domaći i strani umjetnici poput svjetski poznatog karikaturista Miroslava Gerenčera i slovenske spisateljice Barbare Korun, autorice nagrađenih pjesničkih zbirki, zastupljene u čak četrdesetak svjetskih antologija.

Nakon uplovljavanja Broda kulture u Rab, nastupilo je otočko folklorno društvo “Rapski tanac” te njihove dječje i umirovljeničke sekcije, a brojnim zainteresiranima predstavile su se tradicionalne radionice filcanja vune Obrta Eko Turizma “Rab Pur” kao i proizvođači tradicionalnih otočkih proizvoda – meda, vina, rapske torte te drugih domaćih slastica.

Nakon Raba, Brod kulture kreće prema Pagu gdje će se usidriti te nastaviti s pronošenjem kulture čitanja, teatra i umjetnosti hrvatskom obalom.

Ovogodišnji program obogaćen je i gostovanjem mladih glazbenika pod nazivom “Trnje Live Acoustic”, koji će nastupati na akustičnim gitarama, usnoj harmonici i raznim udaraljkama, a atraktivan sadržaj za sve uzraste uključuje i igrokaz “Kutak zalutak”, kazališnu predstavu “Ronilac Bisera”, besplatnu i edukativnu, kreativnu radionicu MORE, poetry box i drugo.

Brod kulture već šestu godinu obogaćuje hrvatsku kulturno-turističku ponuda, koja uključuje poznate hrvatske i inozemne književnike, pisce, glumce i glazbenike.

Kalendar događanja