Accepto - Prihvaćam sebe i prihvaćam druge

Projekt se provodi se u okviru programa Erasmus + KA2  te podrazumijeva intenzivnu suradnju europskih obrazovnih ustanova, baveći se aktualnim temama iz domene obrazovanja.

Osnovna škola Kozala jedan je od 8 strateških partnera-sudionika programa. Ove godine Hrvatska je domaćin ostalim partnerima, odnosno njihovim timovima iz Italije, Švedske, Grčke, Španjolske, Latvije, Portugala i Rumunjske.

U radionice je bio uključen i gost predavač dr. Luca Pisano (IFOS – Centro Studi per la famiglia, l’infanzia, l’adolescenza, Cagliari) koji je godinama uključen u proučavanje problema nasilja na internetu tj. cyberbullinga te se bavi osvještavanjem javnosti i proučavanjem metoda zaštite mladih ljudi na internetu.

Elizabeta Rubinić, školski koordinator Erasmus projekta za OŠ Kozala, objasnila je da se nasilje može spriječiti edukacijom roditelja, koji zapravo ne poznaju dovoljno internetski svijet, ali i edukacijom djeca kako bi osvijestili  važnost privatnosti na internetu. Program Accepto pokušava uvesti u školsku praksu zaštitne mehanizme kojima mladi stječu vještine koje im omogućuju sigurnu upotrebu suvremenih tehnologija.

Kalendar događanja