Zbog situacije svjetske pandemije i epidemioloških mjera koje su jučer priopćene sa Sjednice Vlade RH, u Rijeci se ove godine neće održati niz uobičajenih manifestacija koje su pratile prosinac i blagdansko vrijeme, okupljene pod zajedničkim nazivom Rijeka Advent.

Ove se godine tako neće održati tradicionalni doček Nove godine na Korzu, no 31. prosinca u ponoć bit će organiziran vatromet, a građani se pozivaju da ga prate iz svojih domova i ne okupljaju se u gradu u većem broju.

Isto vezano uz izbjegavanje okupljanja vrijedi i za subotu, 28. studenog 2020. Tada će se u kasnim poslijepodnevnim satima upaliti prva Adventska svijeća na Koblerovom trgu, kao i blagdanska rasvjeta postavljena u gradu, ali bez ikakvog prigodnog programa kakav je bio uobičajen prethodnih godina.

Advent na Gradini također će uključiti samo glavnu atrakciju – upaljenih 17 km lampica blagdanske rasvjete, a ostalih ranije uobičajenih sadržaja na Gradini neće biti. Na Trgu Grivica će se pak, treću godinu za redom, u suradnji s Katedralom sv. Vida postaviti drvene jaslice u prirodnoj veličini.

Ove godine neće se održati ni tradicionalne Gastro fešta – zajednička marenda građana, podjela ribica i bakalara na Korzu. Također, neće se otvoriti ni ugostiteljske ni prodajne/sajamske novogodišnje kućice na Korzu i okolnim trgovima.

Još je danas u tijeku humanitarna akcija „Kuglice dobrih želja“ koja se održava petu godinu za redom, a sredstva prikupljena prodajom kuglica na Korzu, donirat će se za potrebe Socijalne samoposluge „Kruh sv. Elizabete“ te Društvu za zaštitu životinja Rijeka.

Grad Rijeka poziva sve građane na odgovorno ponašanje i pridržavanje propisanih epidemioloških mjera tijekom blagdanskih tjedana koji slijede.

Ujedno svim građanima želimo mirne blagdanske dane provedene u toplini doma uz najuži obiteljski krug“, navode iz Grada Rijeke.

Kalendar događanja

Izložba
 • 27.06. – 09.07.
 • (19:00)

Putujuća izložba fotografija “Tokyo Before / After” u Kortilu

Izložba predstavlja profil Tokija kroz umjetnost fotografije, pri čemu se prizori iz 1930/1940-ih izlažu kao suprotnost onima nastalima nakon 2010. godine...

Detaljnije

Film
 • 06.07.
 • (21:00)

Dokumentarni filmovi u Društvenom centru Drenova

U sklopu manifestacije Ljeto na Drenovi u srijedu 6. srpnja u 21 sat u dvorištu Društvenog centra Drenova na adresi Drenovski put 138a, u suradnji s LFF-om možete pogledati dva kratkometražna dokumentarna filma....

Detaljnije

Književni susret
 • 07.07.
 • (20:00)

Knjiga na nezgodnim mjestima: Dino Pešut u pothodniku ispod autoceste na Krnjevu

U četvrtak 7. srpnja u 20 sati u pothodniku na Krnjevu koji prolazi ispred autoceste, a u kojeg se ulazi iz Medovićeve ulice održat se novi susret iz ciklusa Knjiga na nezgodnim mjestima Gradske knjižnice Rijeka....

Detaljnije

Festival
 • 07.07.
 • (21:00)

Lela Kaplowitz Trio stiže na Festival Štikla

Cijenjena hrvatska jazz vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom Lela Kaplowitz je nastupala u Madison Square Gardenu, Birdlandu i Blue Noteu u New Yorku, na mnogim prestižnim jazz festivalima te s vrhunskim jazz glazbenicima diljem sv...

Detaljnije

Koncert
 • 07.07. – 08.07.
 • (20:00)

LET 3 otvara Riječku zvečku

Veliko otvaranje festivala Riječka zvečka uz neprikosnovene vladare koncertnih pozornica - riječki Let 3...

Detaljnije

Koncert
 • 12.07.
 • (20:00)

Kultur Shock u Rijeci!

Atipični i politički bezobrazni sa sevdahom, punkom i rockom u savršenoj kombinaciji, u Rijeku dolaze nabrijani da bi vas ”kulturno šokirali”!...

Detaljnije