Akcija kuglice dobrih želja u organizaciji Udruge studenata biotehnologije Sveučilišta u Rijeci odvija se na Korzu već osmu godinu za redom, ove ih je godine pripremljeno 400, a sva prikupljena sredstva bit će donirana udruzi „Uzor“ čije djelovanje obuhvaća programsko suzbijanje nasilja nad ženama i djecom te nasilja u obitelji.

Od samog početka podršku ovoj akciji daje i Grad Rijeka, a ove je godine hvalevrijednu inicijativu riječkih studenata prepoznalo i Veleposlanstvo Kraljevine Norveške u Hrvatskoj pa su tako riječki gradonačelnik Marko Filipović i zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan te izvanredni i opunomoćeni norveški veleposlanik Nj.E. Arne Sannes Bjørnstad na božićno drvce na Korzu objesili prve kuglice dobrih želja i pozvali građane da se odazovu ovoj akciji.

Studentice biotehnologije Lucija Depikouzvane i Barbara Prevedan objasnile su kako je akcija svake godine namijenjena nekoj od riječkih udruga.

Akcija Kuglice dobrih želja pokrenuta je s idejom da se djeluje humanitarno i da se pomogne nekoj od udruga kojih u Rijeci ima puno, tako da svake godine bude neka druga udruga, ali i sa željom da pomognemo svojoj zajednici. Na fakultetu nas ima i iz Rijeke i iz cijele Hrvatske tako da smo na ovaj način željeli pomoći i svojoj zajednici, Riječani svome gradu, a ostali studenti gradu u kojem trenutno žive i studiraju“, istaknule su Lucija i Barbara.

Blagdanska kućica na kojoj se mogu preuzeti kuglice nalazi se ispred zgrade Grada Rijeke, a građanima će prilikom ukrašavanja drvca pomoći volonteri, studenti riječkog Sveučilišta.

Također, svim zainteresiranim građanima volonteri će pomoći da sa 360 photoboothom snime videozapis u 360 ° kojeg mogu jednostavno preuzeti i podijeliti na društvenim mrežama.

Kalendar događanja

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Radionica
 • 23.07.
 • (18:00)

Ljetna priča iz Benčića: radionica „Poljoprivredna vježbenica #1“

Gdje zabiti prvu lopatu? Pitanje je to s kojim je počinjao svaki čovjek, a onda i civilizacija. Odgovor na to pitanje dat će nam vlasnica OPG-a Anino povrće, Ana Smokrović...

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije