Bijeli u Osijeku prokockali dva gola prednost

Riječani su u ogled s Osijekom u Gradskom vrtu krenuli s povratnicima u prvih jedanaest, Andrijaševićem i Čolakom koji su propustili susret u Kupu tokom tjedna. Na lijevoj strani obrane premješten je Tomečak, dok je Mamić ostao na klupi. Bio je to dobar početak utakmice s obje strane, puno živosti i akcija. U 10′ Kvržić ubacuje na Čolaka koji je okrznuo loptu, no nije prevario Ivušića.

U 23′ Lepinjica iz daljine pokušava, ali domaći vratar je na pravom mjestu. Dominirali su Riječani tokom cijelog prvog dijela što ih je nagradilo pred kraj poluvremena. U 37′ sjajan timski pogodak Bijelih. Andrijašević je ukrao loptu na sredini terena, Halilović prizemnom dijagonalom pronašao Lončara koji s lijeve strane na pet metara upošljava usamljenog Čolaka. Napadač Bijelih nije imao težak zadatak pogoditi nebranjenu mrežu.

Sekundu prije odlaska na odmor povećanje riječke prednosti. Korner je izveo Lončar, a najviši u skoku bio Župarić za idiličnu situaciju na poluvremenu. U nastavku kao da je na teren istrčala druga ekipa. Od samog početka Osijek je preuzeo konce igre, i stao pritiskati Rijeku do samog kraja susreta. Nepreciznost domaćina i obrane Prskala držale su Riječane u igri, no u 65. minuti otključana je riječka brava.

Mbakogu koji je ušao u nastavku pokušava pucati prema golu, no njegov pokušaj pretvara se u idealnu asistenciju za utrčalog Marića koji lagano pogađa iza leđa Prskala. Nastavak pritiska donio je izjednačenje Osijeka u 79. minuti. Talys je ubacio s lijeve strane, a Lopa glavom od grede pogađa za povratak domaćina u utakmicu. Potpuni preokret Osijek u 87. minuti. Gužva nakon prekida u kaznenom prostoru Rijeke završava dodavanjem Majstorovića prema Žaperu koji iz blizine postavlja konačnih 3:2. Dojam je kako je Žaper bio u nedozvoljenoj poziciji.

Izvor: Radio Rijeka