Udruga Filmaktiv poziva na radionicu “TV Wall-digitalno u analogno” pod vodstvom umjetnika  i kulturnog djelatnika Denisa Mikšića koja će polaznicima i polaznicama ponuditi  upoznavanje sa sastavljanjem TV zida u umjetničke svrhe, bilo kao zasebnu instalaciju ili kao dio nekog većeg projekta poput izložbe, predstave ili bilo koje umjetničke prakse.

Radionica će biti održana od 15. do 18. svibnja u Filodrammatici, besplatna je i za nju nije potrebno predznanje. Prijave se primaju na email borko@filmaktiv.org.

Kroz radionicu, polaznicima će se pokazati sljedeće:

– Princip rada CRT televizora u odnosu na danas uobičajene LED ekrane te načini spajanja CRT televizora (RF/antenski priključak, SCART, S-video/RCA, HDMI) na druge uređaje / izvore signala kao što su RF/antena, VHS player (RF, SCART, S-video), DVD  player, kamkorder, računalo.

– Praktično će se pokazati kako se staro računalo ili Raspberry Pi može iskoristiti kao jednostavan i jeftin izvor signala, to jest kao player za video reprodukciju. Digitalni video signal se pretvara u analogni (S-video- Separate Video). S-video se koristi za povezivanje uređaja poput televizora, DVD playera, video kamera i računala s kompatibilnim S-video priključcima kako bi se prenosila analogna video slika i poboljšala kvaliteta slike u odnosu na kompozitni video. S-video je nekad bio analogni standard i razlikuje se od digitalnog videa poput HDMI-a.

– Polaznici će naučiti kako iz jednog izvora razdvojiti signal na nekoliko uređaja putem tzv. video splittera (video razdjelnika) te će se na taj način omogućiti istovremeno prikazivanje istog video sadržaja na više televizijskih uređaja (ili projektora) što čini  TV zid (TV wall), čija je upotreba primjenjiva u brojnim umjetničkim praksama.

Uz video splitter, u praktičnom radu sudionici će spajati TV uređaje s izvorom, a krajnji produkt je tzv. TV wall, modularni televizijski sklop koji se može postaviti u blok ili po želji kao scenografija ili poligon za multimedijsku izložbu.

Ukoliko ste zainteresirani za radionicu, javite se na borko@filmaktiv.org.

Kalendar događanja