KD Autotrolej ponovno je dopustio ulazak putnika na prva vrata te je omogućena kupnja putne karte kod vozača, validacija pokaznih karate i poništavanje jednokratne karte.

Podsjetimo, od 27. travnja krenula je normalizacija javnog gradskog prijevoza, ali uz poštivanje mjera širenja zaraze koronavirusa. To znači da je prilikom ulaska u autobus obavezna dezinfekcija ruku i obavezno nošenje zaštitnih maski, bilo koje vrste. Dozvoljena je i zaštita lica maramom ili šalom.

Putnici trebaju održavati socijalnu distancu s razdaljinom od minimalno jednog metra, te se s tim u vezi, ovisno o vrsti vozila, smanjuju i prijevozni kapaciteti na način:

  • minibus vozilo – 15 putnika
  • standardni autobus – 30 putnika
  • zglobni autobus – 50 putnika

Iz Autotroleja mole korisnike da ne ulaze u vozilo ukoliko procijene da je u njemu nemoguće održati socijalnu distancu.

Prijevoz je namijenjen prvenstveno osobama koje odlaze na posao ili imaju neodgodive obveze.

Preporuka ostalima, a posebno umirovljenicima i starijim osobama, da ne koriste javni prijevoz, ako im to nije neophodno nužno, te da isti u takvim slučajevima koriste izvan vršnih perioda radi vlastite sigurnosti i sigurnosti svih ostalih korisnika.

Preporuka je i apel svim korisnicima koji osjećaju neki od simptoma zaraze koronavirusom, poput kašlja ili temperature, da ne koriste javni gradski prijevoz.