Na susret s riječkom publikom, na vanjski teren podvežičkog Boćarskog doma, ova dinamična četvorka stiže netom nakon zapaženog nastupa na Exit festivalu.

Artan Lili predstavljaju jedan od najzanimljivijih bendova u regiji, koji je brzo po osnivanju 2013. osvojio publiku vještim spajanjem modernog rock zvuka s electro popom, post punkom i drugim stilovima, ali je i namučio glazbene kritičare koji su ih poželjeli žanrovski definirati. Tako je nastala etiketa “noise pop”, koju su Artan Lili spremno prihvatili, jer, po vlastitim riječima, vole pisati zavodljive pjesme jasnih poruka koje publici lako ulaze u uho, ali vole i raditi buku.

Da su u tome itekako uspješni, svjedoče njihov status redovito rasprodane klupske atrakcije i nastupi na najvećim festivalima regije, kao i niz priznanja koja su do sad primili za svoj rad. Prvi su dobitnici regionalne nagrade “Milan Mladenović” za glazbeno djelo izuzetne umjetničke vrijednosti, dok su na nedavno održanoj dodjeli nagrada Muzzik Video Awards 2021. slavili u kategoriji najboljeg rock spota s recentnim singlom “Rokenrol posle rokenrola”, na kojem im gostuje frontman Partibrejkersa Zoran Kostić Cane. Njihova prva dva albuma, eponimni prvijenac “Artan Lili” i hvaljeni nasljednik “New Deal”, zbog velike su potražnje nedavno reizdani na CD-u i u Hrvatskoj.

Artan Lili

Vole proizvoditi buku, ali vole i pisati zavodljive pjesme jasnih poruka koje publici lako ulaze u uho. Kad spojite to dvoje, dobijete noise-pop! Foto: Romana Slačala

Ulaznice za koncert po simboličnoj cijeni od 30 kuna mogu se naći u Dallas Music Shopu, Pajol Baru, Caffe baru Skradin, Celtic Caffeu Bard i Klubu Mladih Rijeka, te na samom ulazu uoči koncerta. Vrata se otvaraju u 20 sati, a koncert počinje u 22 sata.

Podsjećamo kako će se na Zvečkinu pozornicu u tjednima pred nama popeti i One Possible Option, The Stoned Cows, Ministranti, Mayales, Letu Štuke, Darko Rundek i drugi.

Više informacija dostupno je na Facebook stranici Riječke zvečke.

Kalendar događanja