Zracna luka Rijeka

Prvonagrađeni autor Aleksandar Valenčić izradit će šestosatni zvučni materijal koji će se izvoditi u putničkom terminalu te zračne luke te u Muzejskoj terminalu koji je otvoren krajem svibnja, i koji je jedinstveni projekt muzeja u zračnoj luci.

Natječaj za glazbenu podlogu  raspisan je u rujnu. Od autora se tražilo da pronađu kako na suvremen način predstaviti tradicijsku glazbu širega kvarnerskog područja te istarsku ljestvicu.

Drugoplasirani je međunarodni rad “Interactive Sound Field” (Interaktivno zvukovno polje) švedskog producenta Håkana Lidboa, u suradnji s “Coldcut” i Jackom Jamesom, a trećeplasirani rad Sandija Bratonje. Drugi i treći rad nagradit će se s 3000 i 2000 kuna.

Na natječaj se javilo sedam domaćih autora te 32 strana. U suradnji s Danielom Urem, voditeljicom Unicult programa Sveučilišta u Rijeci, i Music-tech festivalom inovacija u glazbi iz Londona, čija je direktorica Riječanka Mikela Magaš, natječaj je proslijeđen na adrese 4000 inovativnih glazbenika diljem svijeta.

Odlučeno je da se nagradi i eksperimentalni umjetnik Scanner, to jest Robin Rimbaud, za njegovu šestosatnu kompoziciju “Water Drops”.

Promocija radova očekuje se u ljeto 2016.