Obilazak buduće trase šetnice Srdoči - Bezjaki

Šetnicu su obišli predstavnici inicijatora
projekta “Riječke šetnice”, predstavnici Grada Rijeke, KD Čistoće,
Mjesnog odbora Srdoči i udruga sa Srdoča (Udruga Mavrica Srdoči, Udruga
umirovljenika i starijih osoba Srdoči, Udruga antifašista i
antifašističkih boraca Srdoči).

Obiđena je trasa do granica sa Općinom Viškovo gdje prestaju granice MO Srdoči te je određeno kojim putem će trasa točno ići, način markiranja te je dogovoreno čišćenje otpada i šišanje prebujne vegetacije na samoj trasi.

Ova inicijativa stara preko 6 godina polako se u etapama ostvaruje diljem grada Rijeke. Plan gradskih šetnica čini pravu mrežu različitih šetajućih trasa koje prolaze urbanim dijelovima naselja povezujući neke lokalne znamenitosti, izbjegavajući promet te što je više moguće aktualizirajući male zelene oaze koje se nalaze počesto skrivene i nepoznate u mnogim gradskim četvrtima pa i prigradskim naseljima.

Planirano otvorenje ove trase je na jesen a nakon tog slijedi druga etapa a to je planiranje šetnice koja bi povezivala Srdoče i Bivio. Na ovaj način Srdočani bi iako stanovnici urbanog dijela Rijeke dobili još više poticaja za hodanje kao jednog od najefikasnijih oblika očuvanja fizičkog i psihičkog zdravlja.

Vezano uz tu temu predstavnici Vijeća MO Srdoči na čelu sa zamjenicom predsjednika Vijeća MO Srdoči Filipom Vidmar održali su radni sastanak sa predstavnicima Odjela gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem te inicijatorima i idejnim kreatorima projekta “Riječke šetnice”. Nadamo se da će biti aktualizirano što više hodačkih staza u našem gradu.

(M.B.)

Oznake