Stadion Kantrida

Odavno je jasno kako je dosadašnja višegodišnja politika vođenja kluba zapela u slijepoj i mračnoj ulici iz koje bez pomoći Grada nema izlaza. Jednako tako, bez pomoći Grada i riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela gotovo je nemoguće popuniti ispražnjenu predsjedničku fotelju.

Obersnel će stati iza, sada već opasno posrnulog kluba. Naravno, pod svojim uvjetima, što između ostalog podrazumijeva i čovjeka od njegovog povjerenja na čelu kluba. Neslužbeno, gradonačelnik je na tu temu razgovore obavio sa Sanjinom Kiriginom i Robertom Komenom. Za prvog favorita nakon tih razgovora slovi upravo Komen, osoba kojoj nogomet i zbivanja  oko njega nisu nepoznanica.

Hoće li se kuglica na kraju zaustaviti na Komenovom imenu ostaje za vidjeti, no jedno je sigurno. Stručnom stožeru, zaposlenicima i trenerima u omladinskom pogonu u kojeg se već godinama na Kantridi svi kunu, plaće kasne šest mjeseci, a igračima četiri. Uzme li se u obzir da je do završetka preoblikovanja još dug put i da onih koji su spremni ljubav prema klubu iskazati u milijunima nema, malo tko ima pravo bilo što prigovoriti Obersnelovom izboru. Ma kakav taj izbor na kraju bio.

Izvor: Radio Rijeka