BJCEM MMSU

Glavni organizator Biennala, iniciranog 1985. u Barceloni, je međunarodna Asocijacija BJCEM (L’Association Internationale pour la Biennale des Jeunes Créateurs d’Europe et de la Méditerranée, www.bjcem.org). U mrežu su uključene umjetničke asocijacije i gradovi iz dvadeset europskih zemalja, te MMSU kao jedini član iz Hrvatske.

Umjetnice/ci od 18 do 30 godina starosti mogu prijaviti radove nastale 2009. i 2010. u mediju slikarstva, kiparstva, grafike, crteža, instalacija, fotografije, videa, multimedije i performansa. Ukoliko se prijavljuje grupa umjetnika sa zajedničkim radom, nužno je imenovati jednog predstavnika grupe. Mogu se prijaviti umjetnice/ci koji su hrvatski državljani i koji do sada nisu sudjelovali na Biennalima.

Stručni žiri  u sastavu: umjetnici Nemanja Cvijanović i Dan Oki, Jasna Gluić, kustosica,  MKC Split, Ksenija Orelj, kustosica MMSU i Jerica Ziherl, ravnateljica MMSU, odabrat će umjetnike/ce koji će se predstaviti na zajedničkoj izložbi u proljeće 2011. u Malom salonu u Rijeci. Na otvorenju izložbe žiri će predstaviti 8 sudionika 15. biennala mladih koji se planira na jesen 2011. u Casablanci, Maroko. Odabrani radovi će se nakon održanog Biennala predstaviti u studenom 2011. u Multimedijalnom kulturnom centru u Splitu.

Prijava, u digitalnom (CD, DVD), elektronskom (e-mail) ili printanom obliku treba sadržavati:
–          životopis i kontakte autora;
–          naziv, tehničke podatke i opis prijavljenog rada;
–          objašnjenje o vlastitom umjetničkom radu, statement;
–          kvalitetne fotografije ili video dokumentaciju rada.

Prijave se šalju na: MUZEJ MODERNE I SUVREMENE UMJETNOSTI, Dolac 1/II, 51 000 Rijeka ili na mmsu@mmsu.hr (uz naznaku „BJCEM – natječaj“). Rezultati natječaja bit će objavljeni uoči izložbe u Malom salonu.

Nepotpune prijave neće se razmatrati. Dospjele prijave se ne vraćaju. Organizator zadržava pravo na izmjene hodograma u skladu s odlukama Asocijacije BJCEM.

Kontakt:
Ksenija Orelj
Kustosica
Muzej moderne i suvremene umjetnosti
t: + 385 51 492619
e: ksenija.orelj@mmsu.hr
MMSU, Dolac 1/II, 51000 Rijeka

Kalendar događanja