Izložba slika riječke umjetnice Dijane Lukić i radova iz fundusa Likovne radionice Art & Hobby postavljena je u novootvorenoj Relativnoj galeriji (Pomerio 18) u aranžmanu slikarice i njenih kolega. Izložbom naziva „Pošto kilo umjetnosti, gazdarice?“ obilježavalo se 20 godina kontinuiranog rada ove riječke slikarice i njene privatne likovne radionice kroz koju su prošle generacije polaznika.

Izložba je obuhvaćala preko 50 slika velikih formata angažirane tematike Dijane Lukić te slike, skulpture i keramiku iz fundusa Likovne radionice Art & Hobby.

Rad Dijane Lukić

Dijana Lukić ovom je izložbom predstavila sebe kao umjetnicu, ali i kao aktivnu likovnu pedagoginju koja je brojnim generacijama polaznika radionice omogućila da se likovno izraze.

U istom prostoru, Pomerio 18, nazvanom Relativna galerija, smjestio se atelje umjetnice, prodajni salon i izložbeni prostor. Umjetnica je galeriju nazvala relativnom zbog nepredvidljivosti i promjenjivosti financija umjetničkog poziva. Izložba, a i sama galerija, ostale su otvorene do 29. lipnja kada je čitava priča završila aukcijom slika.

Art & Hobby radionice Dijane Lukić

O autorici:

Dijana Lukić diplomirala je Studij likovne umjetnosti, a 2000. godine osnovala radionicu za likovnu edukaciju Art & Hobby u Rijeci gdje radi kao voditeljica tečajeva.  Aktivno djeluje kao slikarica portreta, velikih socijalno angažiranih slika te aktova. Paralelno djeluje kao autor kratkih filmova, videa, drame i poezije. Multimedijalno kombinira film, video i književnost sa slikarstvom. Imala je niz samostalnih izložbi. Dobitnica je književne nagrade za dramu.